Hölvényi György: Pártok feletti üggyé tettük a terrort elszenvedő keresztények segítését

„Politikai pártok feletti üggyé tettük a terrortámadásokat elszenvedő közösségek, így a keresztények megsegítését Burkina Fasóban, ami közös sikerünk”, jelentette ki Hölvényi György (Fidesz-KDNP), az európai néppárti frakció vallásközi párbeszédért felelős munkacsoportjának társelnöke csütörtökön Strasbourgban.

Hölvényi György, a Kereszténydemokrata Néppárt külügyi igazgatója, a párt európai parlamenti képviselője

A magyar kereszténydemokrata politikus kezdeményezésére az Európai Parlament határozatban állt ki a biztonság és a vallások közötti béke megőrzéséért a terrorhullámot elszenvedő országban.

Hölvényi György a plenáris vitában figyelmeztetett, hogy a nemzetközi dzsihadista szervezetek hajtóvadászatot indítottak a keresztények és a hagyományosan mérsékelt muszlim népesség ellen, ami káoszba döntheti az eddig békében élő társadalmat.

A politikus sikerként értékelte, hogy az Európai Parlament a határozatban elismerte az egyházak és vallási hátterű segélyszervezetek önfeláldozó munkáját, amellyel a szükséget szenvedőket segítik.

A magyar néppárti képviselő példának állította, hogy Magyarország Burkina Faso esetében is a helyszínen keresi a megoldás lehetőségét. Emlékeztetett Azbej Tristan, a Hungary Helps programért felelős államtitkár közelmúltbeli látogatására, amelynek keretében a helyben segítésről, a menekültválság enyhítéséről tárgyalt az országban.

Burkina Fasóban 2019 folyamán több mint hatvan keresztény hívő és pap esett áldozatul célzott dzsihadista támadásoknak. Legutóbb december 1-jén öltek meg 14 embert egy templomban az ország keleti részében, Hantoukourában. Összesen 520 fegyveres terrortámadás történt ebben az évben az országban, ami többszöröse az elmúlt években tapasztaltaknak.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!