Hölvényi György: Új megközelítés kell az EU-s fejlesztési és humanitárius források esetében

Hölvényi György, a KDNP európai parlamenti képviselője a koronavírus-járvány külpolitikai következményeit tárgyaló csütörtöki, európai parlamenti vitához fűzött írásbeli felszólalásában kijelentette: a koronavírus-járvány világszerte számos, pontosan fel még nem mérhető problémát fog eredményezni, a gazdasági visszaesés pedig szűkíti a rendelkezésre álló forrásokat, miközben a partnerországokban a humanitárius és fejlesztési szükségletek folyamatosan növekednek.

Hölvényi György, a Kereszténydemokrata Néppárt EP-képviselője

„A valósághoz legalább közelítő európai válaszok érdekében új megközelítésre van szükség a fejlesztési és humanitárius források felhasználásában” – hangsúlyozta. A képviselő nyomatékosította, hogy a koronavírus-járvány közvetlen humanitárius következményeinek kezelése mellett figyelmet kell fordítani a járvány hosszabb távú gazdasági és társadalmi hatásaira is, továbbá el kell kerülni, hogy elhúzódó válsággócok alakuljanak ki az olyan régiókban, mint Északkelet-Nigéria, Burkina Faso vagy Dél-Szudán, mivel ezek az Európába tartó migráció kiindulópontjai lehetnek.

Aláhúzta, hogy ez csak akkor lehetséges, ha a humanitárius és fejlesztési támogatások elosztása az eddigieknél jóval jelentősebb mértékben az adott ország, régió és a helyi közösségek valós szükségletei szerint történik meg.

Hölvényi György rávilágított, hogy a jelenlegi gazdasági helyzetben a rendelkezésre álló anyagi erőforrásokat az eddigieknél lényegesen hatékonyabb módon kell hasznosítani, nagyban ezen múlik az európai szerepvállalás hitelessége. Hozzátette, hogy a hatékonyság fokozásához nagyban hozzájárul a fejlődő országok helyi közösségeivel folytatott közvetlen párbeszéd is.

Ebben a munkában az EU megbízható partnerei lehetnek azok a helyi egyházak, amelyeket sajnálatos módon az unió fejlesztéspolitikájában gyakran hátrányos megkülönböztetés ér – tette hozzá.

„Amikor az unió polgárai is támogatásra szorulnak, egyszerűen nem hagyható figyelmen kívül a helyi egyházak által végzett fejlesztési és humanitárius tevékenység és az erőfeszítéseik által jelentett, eddig ki nem aknázott tartalékok” – zárta írásbeli felszólalását a képviselő.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!