Hölvényi György: A vallási közösségek nélkül nincsenek európai megoldások

„Az Európai Néppárt mindent eszközzel támogatta a jelenlegi európai parlamenti ciklusban, hogy az európai döntéshozók számára kézzelfoghatóvá váljon az egyházak és vallási közösségek közjóért végzett munkája, sokrétű humanitárius és szociális tevékenysége” – jelentette ki Hölvényi György, az európai néppárti frakció vallásközi munkacsoportjának társelnöke a portugáliai Mafrában, a néppárti képviselőcsoport október 18-19-én zajló éves vallásközi párbeszéd találkozóján.

„Az Európai Néppárté az egyetlen képviselő csoport az Európai Parlamentben, amely évtizedek óta személyes és strukturált párbeszédet folytat az egyházak képviselőivel, a téma súlyát egyetlen másik politikai erő sem ismerte fel Európában” – emlékeztetett a konferenciát megnyitó beszédében Hölvényi György kereszténydemokrata EP-képviselő.

Hölvényi György (KDNP), az Európai Parlament európai néppárti képviselője, az európai néppárti frakció vallásközi munkacsoportjának társelnöke a portugáliai Mafrában, a néppárti képviselőcsoport 2018. október 18-19-én zajló éves vallásközi párbeszéd találkozóján

A néppárti politikus szerint a néppárti frakció kulcsfontosságú feladata lesz a jövőben, hogy fellépjen az európai intézményekben uralkodó szélsőségesen szekuláris megközelítés, az egyházakkal szembeni közöny ellen. A képviselő figyelmeztetett, hogy a tényleges társadalmi szerepüknek megfelelő hangsúllyal kell bevonni a vallási közösségeket az Unió szociális és humanitárius támogatási programjaiba világszerte.

A vallásközi párbeszédért felelős munkacsoport társelnökeként felidézte, hogy a világban 2014 óta drámai mértékben felerősödött vallásüldözésre tekintettel a vallásszabadság védelme határozta meg a testület munkáját. Az üldözött keresztényekkel vállalt közvetlen szolidaritás jegyében a jelenlegi parlamenti ciklusban 10 alkalommal keresték fel a szenvedő keresztény közösségeket, valamint Brüsszelben tárgyalások lehetőséget biztosították 13 közel-keleti ás afrikai keresztény vallási méltóságnak, köztük pátriárkáknak és vezető püspököknek.

A tanácskozáson részt vett Manfred Weber, az Európai Néppárt frakciójának vezetője, Oliver Poquillon, az európai katolikus püspökkari szervezet főtitkára, valamint számos politikai és vallási vezető (keresztény, zsidó, muszlim) szerte Európából.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!