A Hungary Helps élelmezési segéllyel támogatja a közel-keleti és afrikai keresztény közösségeket

Élelmezési segéllyel támogatja a Hungary Helps Program az éhínséggel sújtott közel-keleti és afrikai keresztény közösségeket – olvasható a kormany.hu-n a Miniszterelnökség közleménye.

Azbej Tristan, a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért felelős államtitkára, a KDNP alelnöke

A koronavírus-járvány, valamint a természeti katasztrófák következményei hatványozottan érintik a krízisövezetekben élő, halmozott humanitárius válsághelyzeteket, és gyakran terrorfenyegetést elszenvedő keresztényeket, ezért a magyar kormány Azbej Tristan javaslatára, a Hungary Helps Program keretében élelmiszer-segélyezési célú adománnyal támogatja a szíriai, libanoni, kongói és nigériai keresztény közösségeket – írják.

Az 52 millió forint összértékű magyar támogatásnak köszönhetően a helyi egyházak tartós élelemmel tudják ellátni az élelmiszerválságoknak leginkább kitett híveiket. A Hungary Helps Program alapelve, hogy a segítséget kell odavinni, ahol a baj van, nem a bajt idehozni. Ez az adomány is hozzájárul a válságövezetekben élők helyben maradásához, és ezáltal a hazánkra nehezedő migrációs nyomás csökkentéséhez – zárul a közlemény.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!