Isépy Tamásra emlékezett születése 100. évfordulóján a miskolci KDNP

Szerda délután a miskolci kereszténydemokraták és keresztény értelmiségiek a Szent Anna templomban szentmisére gyűltek össze, melyet Isépy Tamásért ajánlottak fel. A mise után a plébánia Kolping Házában megemlékező gyűlés volt.  

isépyMolnár Péter, a KDNP miskolci elnöke köszöntőjében elmondta, hogy a 1924. március 20-án született  kiváló kereszténydemokrata politikus, Isépy Tamás élete nagy részét Miskolcon töltötte. Már elemi iskolái egy részét, majd a gimnáziumot is Miskolcon végezte, ahová az egyetem elvégzése után visszatért és ügyvédként dolgozott. A miskolci KDNP egyik szervezője volt 1989-ben, majd 1990-től országgyűlési képviselőként dolgozott 2004-ben bekövetkezett haláláig. A párt mai tagjai, vezetői számára példa Isépy Tamás munkássága, ezért kötelességüknek érzik, hogy emlékezzenek rá, hiszen szellemi iránytűként tekintenek rá.

Latorcai

A KÉSZ miskolci csoportjának tagjai is jelen voltak a gyűlésen, melynek fő szónoka Latorcai János, a KDNP Országos Választmányának elnöke, az Országgyűlés alelnöke volt. Latorcai János visszaemlékezésében méltatta Isépy Tamás kiváló politikusi tevékenységét és érzékét, remek meglátásait, minden szempontból felkészült hozzászólásait a parlamenti vitákban. Elmondása szerint 

Szinte a rendszerváltás teljes joganyaga átment a keze alatt."

isépy

Fontos szerepe volt a komplett igazságszolgáltatási joganyagban és a kárpótlási törvényben, de legnagyobb sikerének az egyházak ingatlanrendezési törvényét tekintette, melynek köszönhetően egyházi iskolák alakulhattak.

Gróf Lajos újságíró korabeli cikkekkel, míg Feledy Péter, a miskolci KDNP 1989-ben megválasztott elnöke személyes emlékekkel idézte fel Isépy Tamás tevékenységét.

LatorcaiLatorcai János, a KDNP Országos Választmányának elnöke és Molnár Péter, a párt miskolci vezetője

A zárszót Csiba Gábor vármegyei elnök mondta, aki szerint meg kell őrizni Isépy Tamás emlékét.

Az eseményen jelen volt Isépy Eszter, a néhai politikus lánya is. 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!