Jobban szeretni a hazát, mint gyűlölni ellenségeinket

Juhász Hajnalka KDNP-s országgyűlési képviselő Deák Ferencet idézve fejtette ki véleményét egy jobbikos képviselő szégyenletes tevékenységéről.

„Amikor két éve letettem a képviselői eskümet az Országházban, a fogadalom evidens része volt számomra, hogy hazámat mindig, minden körülmény között megvédem, megvédem azok ellen, akik támadják. A támadók jöhetnek bármely nemzetközi szervezet égisze alatt, lehetnek óriási pénzemberek, és ahogy a példa mutatja, lehetnek sajnos magyar baloldali képviselők is. Ez utóbbi talán a legszégyenletesebb” – írta Facebook-bejegyzésében Juhász Hajnalka miniszteri biztos, a KDNP alelnöke.

juhász HajnalkaJuhász Hajnalka országgyűlési képviselő, miniszteri biztos, a KDNP alelnöke

Hozzátette: „Ma tárgyalta (természetesen online) az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlése Brenner Koloman jobbikos képviselő jelentését az Akadémia szabadságáról és a felsőoktatási intézmények autonómiájáról, és nyugodtan mondhatjuk, hogy az Európa Tanács gyakorlatában és történetében is teljesen atipikus dolog történt: a »független« magyar jelentéstevő a saját hazáját – Magyarországot – hozta fel negatív példaként többek között Oroszország, Törökország, Azerbajdzsán mellett, kiállva a CEU és a gender szak védelme érdekében.”

A kereszténydemokrata országgyűlési képviselő szerint ez nemcsak politikusként elfogadhatatlan és maximálisan elítélendő, hanem szakmailag is. Juhász Hajnalka rámutat: „A Parlamenti Közgyűlés Etikai Kódexének 1.1.4 pontja alapelvként kimondja ugyanis, hogy a jelentéstevőknek pártatlannak és elfogulatlannak kell lenniük. Ha ez sérül, kilátásba helyezi más független jelentéstevő megválasztását. Azt javasoltam, hogy annak érdekében, hogy az igen tisztelt jelentéstevő jelképes függetlensége megmaradjon, töröljék a Magyarországra vonatkozó teljes fejezetet.”

A KDNP-s politikus így összegez: „Ennyit Brenner Koloman jobbikos képviselőről. Járvány idején, amikor az egészségügyi dolgozók és orvosok emberfeletti küzdelmet vívnak a magyar emberek életének és egészségének megőrzése érdekében, neki a CEU és a gender szak védelme mindenek felett való... Remélem, amikor eljön az idő, a magyar választók nem felejtik el, hogy míg a Fidesz–KDNP értük küzd, addig az ellenzékiek folyamatosan hátba támadják őket! Ahogy Deák Ferenc mondta: »Jobban tudom szeretni e hazát, mint gyűlölni ellenségeinket«”.

 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!