Jövőre is folytatódik az adócsökkentés politikája

Szászfalvi László azonnali kérdéssel fordult hétfőn a Pénzügyminisztérium államtitkárához.

A KDNP frakcióvezető-helyettese úgy értékelt: ma Magyarország erős, jól fejlődő gazdasággal rendelkezik, a válság ellenére is kiegyensúlyozott költségvetési politikát folytat. Hozzátette: az adócsökkentés politikáját folytatva 2022-től tovább csökkenhetnek a munkát terhelő munkáltatói adók. Jövőre a családok adó-visszatérítést, a 25 év alattiak pedig személyijövedelemadó-mentességet kapnak – sorolta.

Hozzátette, az Országgyűlés előtt lévő törvényjavaslatok jövőre 750 milliárd forintot hagynak az adózóknál, ez az intézkedés az ideiekkel együtt eléri a 2000 milliárd forintot. Szászfalvi László azt kérdezte, az adócsökkentések és a minimálbér emelése hogyan segítik a magyar emberek életét.

Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára közölte, a kormány intézkedéseinek köszönhetően 2010 óta a bruttó átlagkereset a duplájára emelkedett. 2020-ban 9,7, idén januártól augusztusig 8,4 százalékkal emelkedtek az átlagkeresetek.

Beszélt arról is, hogy a kormány tudatos, átgondolt béremelési politikát folytat a közszférában. Jövőre 200 ezer forint lesz a minimálbér és 260 ezer forint a garantált bérminimum – emlékeztetett.