Összes vállalás: 156 kereszt
Bács-Kiskun megye: 1 kereszt
Baranya megye: 11 kereszt
Békés megye: 2 kereszt
Borsod-Abaúj-Zemplén megye: 46 kereszt
Csongrád-Csanád megye: 3 kereszt
Fejér megye: 5 kereszt
Győr-Moson-Sopron megye: 3 kereszt
Heves megye: 3 kereszt
Komárom-Esztergom megye: 5 kereszt
Nógrád megye: 9 kereszt
Pest megye: 4 kereszt
Somogy megye: 51 kereszt
Szabolcs-Szatmár-Bereg megye: 5 kereszt
Tolna megye: 3 kereszt
Vas megye: 1 kereszt
Veszprém megye: 1 kereszt
Zala megye: 2 kereszt
Budapest: 1 kereszt

Kereszténydemokrata honfitársaink
eddig 156 kereszt megóvását vállalták.
Csatlakozzon Ön is, és fogadjon örökbe egy keresztet! 

Juhász Hajnalka az ET-elnökségről: Hazánkra most felelősségteljes feladat hárul

Magyarország 1990-es csatlakozása óta immár másodszor tölti be az Európa Tanács Miniszteri Bizottságának elnöki tisztét. Az 1949-ben életre hívott Európa Tanács kontinensünk legnagyobb, 47 tagországot tömörítő nemzetközi szervezete. Az elnökség mindig lehetőség egy ország számára, hogy bemutathassa értékeit, nemzetállami gondolkodásmódját.

Elnökségi prioritásaink hűen tükrözik azokat az értékeket, amelyben a magyar kormány hisz és, amely fontosságára nemcsak fel kívánja hívni a figyelmet, hanem kiáll azok megvédése mellett.

Méltán lehetünk büszkék egyedülállóan gazdag és széleskörű elnökségi prioritásainkra, amely a nemzeti kisebbségek hatékony védelmének előmozdítása; az ifjúság és a gyermekek, valamint a családi értékek, gyermekek jogainak védelme; a vallások közötti párbeszéd előmozdítása; a kiberbűnözés és a mesterséges intelligencia kihívásainak kezelése, végül, de nem utolsósorban a környezetvédelem és fenntartható fejlődés. Jól látható, hogy elnökségi célkitűzéseink összhangban vannak a Kormány eddigi erőfeszítéseivel és politikájával, amely a közjogi nemzetegyesítést és nemzeti érdekvédelmet, a családtámogatások kiterjedt rendszerét, a humanitárius segítségnyújtás fontosságát, a digitalizációs versenyképesség fejlesztését, illetve a fenntarthatóság megvalósítását helyezi előtérbe.

Európa jelentős részre sajnos mára elfordult azoktól a tradicionális értékektől – szuverén nemzetállamok közössége, polgári és vallási szabadságjogok, nemzeti identitás, közös kulturális örökségünk –, amelyekre elődeink a kontinens jövőjét építették, és nem meri vállalni önmagát. Hazánkra most felelősségteljes feladat hárul annak érdekében, hogy olyan elnökségi prioritások megvalósítását tűzzük magunk elé, amelyek segíthetnek újra visszatérni arra az útra - a tradíciók, alapvető értékek, közös kulturális hagyományok - , amelyek megőrzése és megvédése hívta életre a kontinens legnagyobb nemzetközi szervezetét, az Európa Tanácsot.

dr. Juhász Hajnalka
a Kereszténydemokrata Néppárt alelnöke,
az Európa Tanács Miniszteri Bizottsága magyar elnöksége prioritásaival összefüggő nemzetközi kapcsolatok fejlesztéséért felelős miniszteri biztos