Juhász Hajnalka: A fiatalokkal is meg kell szerettetni a tudományos életet

Juhász Hajnalka, a KDNP országgyűlési képviselője arról beszélt kedden a parlamentben a 2025-ös és 2026-os évnek a magyar tudomány évévé nyilvánításáról szóló országgyűlési határozati javaslat általános vitáján, hogy nehezen találni méltóbb alkalmat arra, hogy a magyar tudományt és a tudományos életet ünnepeljék, mint a Magyar Tudományos Akadémia és könyvtára alapításának bicentenáriumát. Közölte, ezekkel a programokkal az akadémiai ünnepet kibővítve közelebb lehet vinni a magyar társadalomhoz az MTA munkásságát.

juhász

 

Azt mondta, Magyarország hagyományosan tudományokban és innovációban erős nemzet, ezt támasztja alá, hogy Magyarország 11. a világon az egy főre jutó Nobel-díjasok számát tekintve.

Fontosnak nevezte, hogy

a fiatalok is megszeressék a tudományos életet, ne nyűgként tekintsenek például a fizika- és kémiaórákra, és lássák a tudományos világ és az innováció nyújtotta széleskörű lehetőségeket is."

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!