Juhász Hajnalka: A folyamatoság biztosítása a cél

Zökkenőmentesebbé teheti az átállást a következő uniós költségvetési ciklusra az állami projektértékelői jogviszonyról, valamint egyes kapcsolódó törvények módosításáról szóló előterjesztés, amelyet kedden kezdett tárgyalni az Országgyűlés.

Juhász Hajnalka (KDNP), miniszteri biztos, a Kereszténydemokrata Néppárt országgyűlési képviselője

Juhász Hajnalka (KDNP) a módosítás mellett érvelve annak szükségességéről beszélt, hogy uniós támogatási ciklustól függetlenül rendelkezésre álljon a rendszer, amely eddig csak a 2014-2020-as időszakra vonatkozott.
    
Fontos szempontként említette a forrásfelhasználás és a hatékonyság magas színvonalát, ezek eszközeként szólt az ellenőrzés nívójának magas voltáról.
    
Ennek elemei közé sorolta, hogy a módosítás elfogadása után a központi államigazgatási szerveknél dolgozók is szerepet vállalhatnak a rendszerben, ahogy a vagyonkezelői alapítvány által fenntartott felsőoktatási intézmény oktatója vagy tudományos kutatója is lehet projektértékelő.
   
 Megemlítette: a módosítás kiterjeszti az elektronikusan intézendő ügyek körét a projektértékelésben, ezentúl felmondással is megszüntethetővé teszi ezt a jogviszonyt, valamint szigorít és jogkövetkezményt ír elő, ha valaki elmulasztja a vagyonnyilatkozat-tételt vagy a nemzetbiztonsági ellenőrzésben való részvételt.

*****************************

Hatékonyabban dolgozhatnak a fogyasztóvédők

Az unióban forgalomba hozott termékek kettős minősége elleni fellépés lehetőségét is tartalmazza a fogyasztóvédelmi törvények módosítása, amelyről kedden tárgyalt az Országgyűlés.
    
Juhász Hajnalka (KDNP) felidézte: olyan uniós irányelv született, amely Magyarország szempontjából kiemelt jelentőségű.
    
Számos fogyasztóvédelmi szabály mellett az egyik legnagyobb eredmény a kettős minőség tisztességtelen kereskedelmi gyakorlattá minősítése - folytatta. Különböző összetételt az azonosnak látszó termékek esetében csak az országok eltérő szabályozása vagy az alapanyagok szezonalitása indokolhatja.
    
A javaslat a hazai fogyasztóvédelmi intézményrendszert is hatékonyabbá teszi, például kötelező elektronikus kézbesítést vezet be a békéltető testületeknél.
    
Az online kereskedelemben gyakorlatában fellépő problémákat is kezel a változtatás - mondta. A fogyasztónak például információval kell rendelkeznie arról, hogy magánszemélytől vagy kereskedőtől vásárol-e, fogyasztóvédelmi jogait ugyanis csak utóbbival szemben érvényesítheti.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!