Juhász Hajnalka: Fontos megőrizni a gazdaság működőképességét

A koronavírus-járvány gazdasági hatásairól és az erzsébetvárosi áramlopási ügyről is szó volt hétfőn napirend előtt az Országgyűlésben.

Juhász Hajnalka (KDNP), miniszteri biztos, a Kereszténydemokrata Néppárt országgyűlési képviselője
    
Juhász Hajnalka (KDNP) a témával kapcsolatban közölte, hogy a koronavírus-járvány idején fontos, hogy megőrizzék a gazdaság működőképességét, a munkahelyeket. Emlékeztetett arra, hogy a gazdaságvédelmi akciótervnek köszönhetően hatezer milliárd forintban részesültek a gazdaság szereplői, ez 280 ezer munkavállalónak segített.
    
Beszámolt arról is, hogy 2021. január 1-től 27 százalékról 5 százalékra csökkentik az új építésű otthonok értékesítésének áfatartalmát, és a családi otthonteremtési kedvezményt (csok) igénybe vevők az 5 százalékos áfát is visszaigényelhetik.

Hozzátette: szintén jövőre indul az otthonfelújítási támogatást, amelyet a legalább egy gyermeket nevelő családok vehetnek igénybe. Kitért arra is, hogy meghosszabbították a SZÉP-kártya kedvezményeit is a belföldi turizmus segítése érdekében.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!