Összes vállalás: 156 kereszt
Bács-Kiskun megye: 1 kereszt
Baranya megye: 11 kereszt
Békés megye: 2 kereszt
Borsod-Abaúj-Zemplén megye: 46 kereszt
Csongrád-Csanád megye: 3 kereszt
Fejér megye: 5 kereszt
Győr-Moson-Sopron megye: 3 kereszt
Heves megye: 3 kereszt
Komárom-Esztergom megye: 5 kereszt
Nógrád megye: 9 kereszt
Pest megye: 4 kereszt
Somogy megye: 51 kereszt
Szabolcs-Szatmár-Bereg megye: 5 kereszt
Tolna megye: 3 kereszt
Vas megye: 1 kereszt
Veszprém megye: 1 kereszt
Zala megye: 2 kereszt
Budapest: 1 kereszt

Kereszténydemokrata honfitársaink
eddig 156 kereszt megóvását vállalták.
Csatlakozzon Ön is, és fogadjon örökbe egy keresztet! 

Juhász Hajnalka: A jogalkotási törvényben szereplő javaslatok a minőségi jogalkotás irányába tett lépésként értékelhetők

Juhász Hajnalka, a KDNP vezérszónoka azt mondta az európai uniós költségvetési források felhasználásának ellenőrzéséről szóló hétfő esti általános vitán a parlamentben, hogy Magyarország és a kormány komolyan veszi a szerződésekből fakadó kötelezettségeit, ez tükröződik mind az öt javaslat szövegében és jogpolitikai céljaiban egyaránt.

Kiemelte: a kormány a tényeken, a szakmai egyeztetésen alapuló párbeszéd híve, a tárgyalásokon a megoldásra fókuszáltak. Összegzése szerint olyan konstruktív párbeszédre törekednek a bizottsággal, amelynek eredményeként a magyar emberek megkapják a nekik járó forrásokat.

A jogalkotási törvényben szereplő javaslatok a minőségi jogalkotás irányába tett lépésként értékelhetők, a normaalkotási folyamatba kötelezően bevonnák a Központi Statisztikai Hivatalt.  

Kitért arra is, hogy kiegészülne a társadalmi részvételről szóló törvény azzal, hogy a hatálya alá tartozó jogszabálytervezeteknél a társadalmi egyeztetések aránya 90 százalék legyen. A KEHI évente nyilvános jelentést tesz közzé, hogy a társadalmi egyeztetés megtörtént-e vagy sem, és a hivatal ellenőrzési és szankcionálási jogot is kapna.

Juhász Hajnalka fontos elemként említette, hogy szigorítanák azokat az esetköröket, amelyeknél a társadalmi egyeztetés mellőzésére indokoltan lehet hivatkozni.

A büntető eljárásról szóló törvény módosításából kiemelte, hogy a közpénzek kezelésének törvényessége közös érdek, ezt érvényre juttatandó egy új eljárási mechanizmust, vádkorrekciós eljárást vezetnek be.