Juhász Hajnalka: A KDNP elkötelezett a klímavédelem mellett

Juhász Hajnalka (KDNP) Trianon 100. évfordulója kapcsán a szomszédságpolitika fontosságáról beszélt hétfőn napirend előtt az Országgyűlésben. Jelentősnek nevezte az ukrán és a magyar külügyminiszter múlt heti találkozóját és reményét fejezte ki, hogy oktatási, gazdasági és kisebbségi kérdésekben is új fejezet kezdődhet a magyar-ukrán viszonyban.

Juhász Hajnalka miniszteri biztos, a Kereszténydemokrata Néppárt országgyűlési képviselője

A szlovák-magyar kapcsolatokat sikertörténetnek nevezte, és méltatta a magyar-lengyel kapcsolatokat is. Románia kapcsán azt emelte ki: a román félnek is fontos látnia a közép-európai együttműködés fontosságát.
    
Hangsúlyozta: a 21. század kihívásaira a nemzeti identitás, a nemzeti önazonosság védelme a legmegfelelőbb válasz. Nem az államhatárok, hanem az állampolitikák megváltoztatására van szükség - idézte Kövér László házelnök gondolatát.

***

A KDNP elkötelezett a klímavédelem mellett
    
Juhász Hajnalka (KDNP) azonnali kérdésében hétfőn a parlamentben arról beszélt, hogy a második nemzeti éghajlatváltozási stratégiában Magyarország kinyilvánította elkötelezettségét a klímavédelem mellett. A megfogalmazott célok végrehajtása érdekében hároméves éghajlatváltozási, cselekvési tervek készültek.

A speciális célok között szerepel a dekarbonizáció, az alacsony széndioxid kibocsátású gazdaságra való áttérés, az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése. Kitért arra, hogy a tavaly indult országfásítási program keretében az állami erdőgazdaságok saját területeiken több mint 550 hektár új erdőt telepítenek, amihez 2 millió facsemetét használtak fel - ismertette. Kiemelte a kisebbik kormánypárt elkötelezettségét is a klímavédelem mellett, és azt kérdezte: mit tesz a kormány az egészségesebb települési környezet megteremtéséért?
    
Nagy István agrárminiszter úgy válaszolt, a végleges cél, hogy Magyarország fával, erdővel borított területének nagyságát 22-ről 27 százalékra növeljék. Beszámolt arról, hogy 500 millió forintos kerettel települési fásítási program indítanak. Ennek keretében közterületek, óvodák, iskolák udvarait fásítják a 2000 lakosnál kisebb településeken.
    
A program az önkormányzatok számára teljesen ingyenes, összesen 12 ezer nagyméretű, előnevelt sorfa igényelhető.  Településenként minimum 10, maximum 30 fa kérhető - jelezte. További részletek a www.orszagfasitas.hu oldalon találhatók.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!