Juhász Hajnalka: A klímavédelem költségei nem terhelhetik a családokat

A KDNP országgyűlési képviselője hétfőn interpellált a parlamentben.

juhász HajnalkaJuhász Hajnalka arról beszélt, hogy a kormány környezetpolitikájának hiteles és kézzelfogható eredményei vannak. Azonban fontos, hogy a további eredmények elérésének költségei ne a magyar családokat, hanem a nagy szennyezőket terheljék - mondta, hozzátéve: Brüsszel politikája nem ezt szolgája.

Úgy vélte, a klímacélok eléréshez szükséges pénzügyi fedezetet a klímarombolókra kell terhelni, ezzel az emberek is egyetértenek. Brüsszel terve miatt a rezsikiadások megemelkednének, Magyarország ezért nem fogadja el Brüsszel kezdeményezését, amely az energiaárak drágulásához vezetne – fogalmazott.

Schanda TamásSchanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti és stratégiai államtitkára, a KDNP alelnöke úgy válaszolt, a kormány továbbra is kiáll a magyar emberek érdekeinek védelme mellett, így a rezsicsökkentés mellett is, ez „a rezsicsökkentés kormánya”. Ma az Európai Unióban Budapesten fizetik az emberek a legalacsonyabb gáz- és villanyárat – jelentette ki.

A miniszterhelyettes kiemelte: a baloldal azonban soha nem törődött az emberek érdekeivel, külföldi kézre játszotta a közműcégeket, kormányzása alatt az energiaárak emelkedtek. Márki-Zay Péter is támadja a rezsicsökkentést – jegyezte meg. Hangsúlyozta: a kormány megvédi a rezsicsökkentés eredményeit a baloldaltól és Brüsszeltől is.

A KDNP képviselője elfogadta az államtitkári elfogadta a választ.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!