Juhász Hajnalka: Milyen változásokat hoz a 2020-as év a családok életében?

Juhász Hajnalka azt kérdezte Novák Katalintól, az EMMI államtitkárától az Országgyűlésben, hogy milyen változásokat hoz a 2020-as év a családok életében? Felidézte, hogy 2010 előtt családpolitikáról nem nagyon lehetett beszélni, mélypontra került a családalapítások aránya és a gyermekvállalási kedv egyaránt.

Juhász Hajnalka miniszteri biztos, a Kereszténydemokrata Néppárt országgyűlési képviselője

A 2010-ben alakuló Fidesz-KDNP kormány a családokat állította középpontba - idézte fel. Rámutatott: a most év elején meghirdetett hétpontos családi akcióterv első négy eleme július 1-én életbe lép. A 2020-as költségvetésben pedig több mint 2200 milliárd forint áll rendelkezésre a családok támogatására, ami a 2010-es összeg mintegy kétszerese.
    
Novák Katalin, az Emmi államtitkára úgy reagált, Magyarország, ahogy Európa egésze is válaszút előtt áll. Európa számos országában már meghozták a döntést a demográfiai kihívásokra, eszerint a probléma megoldását a migrációban látják, nem pedig a gyerekek születésének segítésében. Rámutatott: mi még dönthetünk a jövőről, arról, hogy ellenállunk a nyomásnak és nem migrációt, hanem a magyar gyermekek születését támogatjuk.
    
Az államtitkár kiemelte: ahogy idei, úgy a jövő évi is a családok költségvetése lesz, s fontos, hogy tovább tudják növelni a családoknak nyújtott támogatásokat. Soha nem állt még ekkora összeg e célra rendelkezésre, idei évhez képest 11 százalékos az emelkedés. Kitért többi között az adókedvezményekre, 2020-ban 419 milliárd forint állhat rendelkezésre a családbarát adó- és járulékkedvezményekre. Tovább segítik az otthonhoz jutást is, e célra 300 milliárdot különítettek el.  
    
A képviselő a választ elfogadta.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!