Juhász Hajnalka: Szakmai dialógus eredménye az Európai Támogatásokat Auditáló Főigazgatóság működéséről szóló javaslat

Juhász Hajnalka, a KDNP politikusa kedden az Országgyűlésben kifejtette: nem látszatintézkedésekről van szó, hanem szakmai dialógusról a kormány és az Európai Bizottság között, a bizottság szakmai elvárásainak felelnek meg ezzel a javaslattal.

A DK-nak az fáj, hogy nem a párt van kormányon, és most is támadja a kormányt, amely minden erejével azon volt az elmúlt hónapokban, hogy megegyezzen a bizottsággal – jelentette ki.

Kiemelte: az a fő kérdés, hogy segíteni akarnak-e a magyaroknak, hozzá akarnak-e járulni ahhoz, hogy Magyarország megkapja az uniós pénzeket vagy sem.

Közölte:

a javaslat legfontosabb eleme, hogy az Európai Támogatásokat Auditáló Főigazgatóság autonóm államigazgatási szervként folytatja a működését.

 

A javaslat a kormány konstruktív és megegyezésre fókuszáló hozzáállását bizonyítja - közölte.

Hangsúlyozta: a kormánynak a magyarok érdeke számít a legjobban, márpedig a magyaroknak az a legfontosabb, hogy hozzáférjenek az őket megillető támogatásokhoz, ezért a KDNP támogatja a javaslatot.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!