Juhász Hajnalka volt az RMDSZ Nőszervezete báljának fővédnöke

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) Nőszervezete a Bihar megyei Nagyváradon immár harmadik alkalommal rendezte meg nőnapi bálját HÖLGYVÁLASZ címmel szombat éjjel. Az est fővédnöke a KDNP politikusa, Juhász Hajnalka volt.

Bíró Rozália, Juhász HajnalkaBíró Rozália, a nőnapi esemény főtámogatója és Juhász Hajnalka, a rendezvény fővédnöke

Az alábbiakban Juhász Hajnalka országgyűlési képviselőjelölt, a KDNP Nőképviselete vezetőjének a bálon elhangzott köszöntő beszédét közöljük

Tisztelt Hölgyeim és Uraim, Kedves Vendégeink!

Sok szeretettel köszöntöm Önöket a mai bálon. Nagy megtiszteltetés volt számomra, amikor Bíró Rozália elnök asszony felkért, hogy vállaljam el a mai rendezvény fővédnökségét. A bál elnevezése, apropója kapcsán engedjék meg, hogy elmondjam: elnök asszony életre hívott egy olyan határon túli női politikai szövetséget, amely a közös keresztény kultúránkon, a közös gondolkodáson, az összmagyar értékeinken alapul. Példaértékűnek tartom ezt az együttműködést, személyemben is azon leszek, hogy ezt a Kárpát-medencei közös női politikai gondolkodást hiteles szakmai tudással, tartalommal tudjam megtölteni.

Szövetségünk tagjai a FIDESZ-KDNP, az RMDSZ, a KMKSZ, az MKP, valamint a VMSZ női politikusai. Ennek a szövetségnek feladata és felelőssége van, alázat, szerénység, elkötelezettség, szakmaiság és mindenek felett magyarságunk, keresztény kultúránk, Kárpát-medencei örökségünk megőrzése és az ezért való közös kiállás.

Ennek kapcsán engedjék meg, hogy megemlítsem, az anyanyelv világnapján – február 21-én – kiadtuk az első közös nyilatkozatunkat az ukrán oktatási törvény vonatkozásában. Nemzetközi jogászként elfogadhatatlannak tartom, hogy Ukrajna egy olyan oktatási törvényt kíván bevezetni, amely a nemzeti kisebbségeket, így a kárpátaljai magyarságot is identitásának alapjától, az anyanyelven való oktatáshoz való jogától foszt meg, szerzett jogokat sért. Közösen kell kiállnunk a kárpátaljai magyarok oktatási jogaiért, ez része annak a valódi felelősségviselésnek, amelyet Magyarország Alaptörvényének D cikkelye is megfogalmaz.

Engedjék meg, hogy kitérjek arra, hogy a magyar nemzet 2010-ben megkezdett közjogi egyesítése – ahogyan Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes úr is fogalmazott – sarokkövéhez érkezett akkor, amikor 2017. december 5-én az egymilliomodik új magyar állampolgár letette az esküt. Kijelenthetjük, hogy a Magyar Kormány nemzetpolitikai lépései kézzelfogható eredményeket jelentenek minden határon túli magyar számára, éljenek bárhol a nagyvilágban.

Április 8-án Magyarországon sorsdöntő választások lesznek, amelynek eredménye kihat az egész Kárpát-medencére, ezért most eljött a cselekvés ideje számunkra, amiben mindannyiunknak felelőssége van. A tét keresztény kultúránk, identitásunk, biztonságunk megőrzése, ezért kérem, hogy éljenek állampolgári jogukkal és vegyenek részt a választásokon.

Végezetül engedjék meg, hogy megosszam Önökkel személyes örömömet, hogy a 2018-as országgyűlési választások kapcsán a FIDESZ-KDNP országos listáján szerepelhetek, mert szentül hiszem, hogy annál nagyobb megtiszteltetés nem érheti az embert, hogy hazáját szolgálhassa.

 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!