Juncker: „Erdély és Románia egyesülése európai ünnep is” – Hollik István reakciója

Hollik István

„Jean-Claude Juncker hétfőn képes volt azt mondani Strasbourgban, hogy ”Erdély és Románia egyesülésének(!) centenáriuma nem csak román, hanem európai ünnep(!) is. Erről mondtam el a véleményemet tegnap az ATV műsorában” – írja Facebook-bejegyzésében Hollik István, a Fidesz–KDNP-frakciószövetség szóvivője.

A kereszténydemokrata politikus bejegyzését és a rövid videót ide kattintva találja meg, a teljes beszélgetést pedig itt nézheti meg.

Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke az Európai Parlamentben elmondott, ott szintén beszédet mondott Klaus Iohannis román elnököt üdvözlő beszédében kijelentette, Erdély és Románia egyesülésének centenáriuma nem csak román, hanem európai ünnep is.

„Minden, ami román, egyben európai is, ezért december elsején Európa közösen ünnepli meg a Romániának és Európának is fontos pillanatot” – fogalmazott Juncker.

A Bizottság elnöke emellett megismételte korábbi kijelentetését, amely szerint Romániának mihamarabb csatlakoznia kell az áruk és emberek szabad mozgását biztosító schengeni övezethez. A román kormánynak és a parlamentnek küldött üzenetében aláhúzta, a csatlakozást nem szabad veszélyeztetniük az által, hogy hátat fordítanak vagy eltávolodnak a jogállami elveknek.

Hollik István az ATV Egyenes beszéd című műsorában rámutatott: „Nem mindenre magyarázat az isiász. Ha ez valóban így hangzott, az több mint felháborító” – fogalmazott. Szerinte Juncker nyilatkozata jó példa arra, hogy „a birodalmi szemléletű politikusok Nyugat-Európában, Brüsszelben hogyan gondolkodnak”. Mint rámutatott, ezek a nyugat-európai politikusok leckéztetnek bennünket, miközben teljes érzéketlenséget mutatnak a térség sajátos, nehéz, fájdalmas történelme iránt, megsértve ezzel 15 millió magyart. Úgy vélekedett, Juncker tökéletesen alkalmatlan arra a pozícióra, amit betölt.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!