KDNP: Az ellenzék politikai hasznot remél attól, ha az országnak és a kormánynak rossz

A koronavírus-járványról szóló törvényjavaslat keddi országgyűlési vitájában Nacsa Lőrinc, Vejkey Imre és Hollik István ismertette a KDNP álláspontját.

Nacsa Lőrinc frakciószóvivő és Hollik István országgyűlési képviselő (Fotó: MTI / Bruzák Noémi)

Nacsa Lőrinc, a KDMP frakciószóvivője fontosnak nevezte a korlátozó intézkedések további betartását, majd – tette hozzá – a vakcináknak köszönhetően felelősségteljes újranyitásra lesz lehetőség.

Arról is beszélt, hogy a baloldal egyhavi nyugdíjnak és a közalkalmazottak egyhavi bérének elvételével kezelte 2010 előtt a gazdasági válságot. Szerinte az ellenzék politikai hasznot remél attól, ha az országnak és a kormánynak rossz.

„Gyurcsány Ferencné miért nem arról kérdezi az Európai Bizottságot, hogy mikor engedélyezik az orosz és a kínai vakcinát?” – tette fel a kérdést Nacsa Lőrinc, majd felszólította az ellenzéket a törvényjavaslat megszavazására.

A hatékony védekezéshez rendkívüli felhatalmazás kell

Vejkey Imre, a KDNP frakcióvezető-helyettese úgy látjaű: az ellenzék még a pandémiás időszakban sem az emberek oldalán áll, hanem a baloldali kötődésű Klubrádiót védi, amely nem nyert meg egy pályázatot. Elképesztőnek tartotta, hogy az ellenzék szerint csak akkor van demokrácia, ha baloldali kötődésű szervezetek nyernek pályázatokat. A Fidesz–KDNP a törvényességet képviseli az ellenzékkel szemben, a kormánypártok ezért vívják szabadságharcukat – hangoztatta.

A koronavírus-járvánnyal kapcsolatban közölte, az elsődleges feladat az életek megóvása, de egyben az ország működőképességének fenntartása is. A baloldali politikusok folyamatosan akadályozni próbálják a vírus elleni védekezést – jegyezte meg.

Elmondta, a törvényjavaslat elfogadására azért van szükség, hogy a védelmi rendelkezéseket fenntartsák. Az előterjesztés mindenben megegyezik a korábbi javaslattal, de a baloldal mégsem támogatta a sürgős tárgyalást – tette hozzá. Közölte, a baloldal a védelmi intézkedések ellen szavazott, vélt politikai előnyök okán.

Vejkey ImreVejkey Imre frakcióvezető-helyettes (Fotó: MTI / Bruzák Noémi)

Hollik István, a KDNP országgyűlési képviselője leszögezte: a hatékony védekezéshez rendkívüli felhatalmazás kell, az eddigi eredmények pedig megerősítik, hogy a kormány nem élt vissza az eddigi felhatalmazással és jól élt azzal. Eredményként beszélt arról, hogy az ország a járvány elleni védekezés első szakaszát sikeresen zárta le, a második hullámba keretek között tudta tartani a vírus terjedését, a harmadik hullámot pedig sikerült megelőzni.

A fontos intézkedések között említette a hitelmoratóriumot, a 13. havi nyugdíj visszaépítését, a szociális hozzájárulási adó csökkentését, az ágazati bértámogatást. Kitért arra, a magyar gazdasági visszaesés mértéke az egyik legkisebb az EU-ban.

Szerinte az ellenzék még a járványügyi védekezésből is politikát csinál, azért teszik ezt, mert azt gondolják, minél rosszabb a kormánynak, annál jobb az ellenzéknek.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!