Az Európa Tanács magyar elnökségének prioritásai

Juhász Hajnalka, a KDNP országgyűlési képviselője kedden a parlamentben napirend előtt arról beszélt: Magyarország május 21-én vette át az Európa Tanács Miniszteri Bizottságának elnökségét.

Juhász Hajnalka, a KDNP képviselője napirend előtt szólal fel az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. június 1-jén (Fotó: MTI / Bruzák Noémi)

Szerinte ez óriási lehetőség arra, hogy a magyar kormány a következő öt hónapban be tudja mutatni értékrendjét. A magyar elnökség prioritásai közé sorolta a nemzeti kisebbségek jogait, a vallásközi párbeszédet, a családtámogatást, az ifjúsági- és gyermekjogokat, a kiberbűnözés elleni fellépést, a digitalizációs versenyképesség előremozdítását, valamint a fenntarthatóság és az egészséges környezethez való jog képviseletét.

Kiállunk a kárpátaljai magyarok oktatási és nyelvi jogai mellett, az Európa Tanácsban a magyar elnökségünknek is egyik kiemelt missziója a nemzeti kisebbségek jogainak védelme"

- hangsúlyozta a kereszténydemokrata politikus.

Juhász Hajnalka úgy véli: ezen prioritások üzenete, hogy az Európai Tanácsot visszafordítsák azokra értékrendekre és a tradíciókra, amelyekre a szervezetet a második világháborút követően az alapító atyák létrehozták.

Vargha Tamás, a külügyi tárca államtitkára azt hangsúlyozta: az elnökség miatt kiemelkedő figyelem irányul Magyarországra, így igyekeznek az ebben rejlő lehetőséget kihasználni.

Úgy fogalmazott: az elnökség komoly lehetőség Magyarország számára, hogy a nemzetpolitikailag fontos kisebbségvédelmi kérdések előtérbe kerüljenek, valamint az EU és az Európai Bizottság figyelmét is ráirányítsák ezekre a témákra.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!