Összes vállalás: 156 kereszt
Bács-Kiskun megye: 1 kereszt
Baranya megye: 11 kereszt
Békés megye: 2 kereszt
Borsod-Abaúj-Zemplén megye: 46 kereszt
Csongrád-Csanád megye: 3 kereszt
Fejér megye: 5 kereszt
Győr-Moson-Sopron megye: 3 kereszt
Heves megye: 3 kereszt
Komárom-Esztergom megye: 5 kereszt
Nógrád megye: 9 kereszt
Pest megye: 4 kereszt
Somogy megye: 51 kereszt
Szabolcs-Szatmár-Bereg megye: 5 kereszt
Tolna megye: 3 kereszt
Vas megye: 1 kereszt
Veszprém megye: 1 kereszt
Zala megye: 2 kereszt
Budapest: 1 kereszt

Kereszténydemokrata honfitársaink
eddig 156 kereszt megóvását vállalták.
Csatlakozzon Ön is, és fogadjon örökbe egy keresztet! 

Az Európa Tanács magyar elnökségének prioritásai

Juhász Hajnalka, a KDNP országgyűlési képviselője kedden a parlamentben napirend előtt arról beszélt: Magyarország május 21-én vette át az Európa Tanács Miniszteri Bizottságának elnökségét.

Juhász Hajnalka, a KDNP képviselője napirend előtt szólal fel az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. június 1-jén (Fotó: MTI / Bruzák Noémi)

Szerinte ez óriási lehetőség arra, hogy a magyar kormány a következő öt hónapban be tudja mutatni értékrendjét. A magyar elnökség prioritásai közé sorolta a nemzeti kisebbségek jogait, a vallásközi párbeszédet, a családtámogatást, az ifjúsági- és gyermekjogokat, a kiberbűnözés elleni fellépést, a digitalizációs versenyképesség előremozdítását, valamint a fenntarthatóság és az egészséges környezethez való jog képviseletét.

Kiállunk a kárpátaljai magyarok oktatási és nyelvi jogai mellett, az Európa Tanácsban a magyar elnökségünknek is egyik kiemelt missziója a nemzeti kisebbségek jogainak védelme"

- hangsúlyozta a kereszténydemokrata politikus.

Juhász Hajnalka úgy véli: ezen prioritások üzenete, hogy az Európai Tanácsot visszafordítsák azokra értékrendekre és a tradíciókra, amelyekre a szervezetet a második világháborút követően az alapító atyák létrehozták.

Vargha Tamás, a külügyi tárca államtitkára azt hangsúlyozta: az elnökség miatt kiemelkedő figyelem irányul Magyarországra, így igyekeznek az ebben rejlő lehetőséget kihasználni.

Úgy fogalmazott: az elnökség komoly lehetőség Magyarország számára, hogy a nemzetpolitikailag fontos kisebbségvédelmi kérdések előtérbe kerüljenek, valamint az EU és az Európai Bizottság figyelmét is ráirányítsák ezekre a témákra.