KDNP: Jövőre 1700 milliárd forinttal több jut az egészségügyre, mint 2010-ben

Nacsa Lőrinc, a KDNP vezérszónoka az egészségügyi tárgyú törvények módosításáról szóló  szerdai, parlamenti vitában hangsúlyozta: a kormány azon dolgozik, hogy mindenkinek emelni tudják a bérét. A 2022-es már elfogadott költségvetésben 2884 milliárd forint áll rendelkezésre egészségügyi célokra, ami 1700 milliárddal több, mint az utolsó 2010-es szocialista költségvetésben, és 770 milliárd forinttal magasabb, mint az idei évben biztosított forrás.

Hozzátette: 2010-hez képest közel két és félszer annyit fordít a kormány az egészségügy működésére, az egészségügyi bérekre jutó források összege pedig 2022-re közel négyszeresére nő. Jövőre mintegy 745 milliárd forinttal több forrás jut az egészségügyi dolgozók  fizetésére, mint 2010-ben – foglalta össze.

A KDNP frakciószóvivője támogatásáról biztosította a törvénymódosítást.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!