Kecskeméten idén is a KDNP szervezte a kommunizmus áldozatairól szóló megemlékezést

Megemlékezést rendeztek február 25-én, vasárnap kora este a kommunista diktatúrák áldozatainak emléknapja alkalmából a kecskeméti városházával szemben lévő kopjafánál is – tudósít a rendezvényről a Kecskemét Online. A rendezvényt idén is a KDNP kecskeméti szervezete rendezte.

Kecskeméti megemlékezésA Kommunizmus áldozatainak emléknapja kecskeméti rendezvényét idén is a helyi KDNP szervezte (Fotó: keol.hu)

A hidegre való tekintettel a program első felét – a beszédeket és a műsort – az Egyházközségi ház, Érseki Helynökség előterében tartották. Az eseményen Mák Kornél, Kecskemét kereszténydemokrata alpolgármestere, a KDNP megyei elnöke köszöntötte a megjelenteket, majd Zombor Gábor, Kecskemét országgyűlési képviselője mondott emlékező beszédet.

A Kommunizmus Áldozatainak Emléknapja alkalmából rendezett kecskeméti megemlékezésen a műsorban közreműködtek a kecskeméti Katona József Színház színművészei – Pál Attila és Koltai-Nagy Balázs –, valamint Szabó Sándor tárogatóművész. A megemlékezés végén gyertyákat gyújtottak és virágot helyeztek el az emlékműnél Zombor Gábor (Fidesz) és Salacz László (Fidesz) országgyűlési képviselők és Mák Kornél (KDNP) alpolgármester, valamint több önkormányzati képviselő és a kecskeméti egyházak képviselői is.

Mák KornélMák Kornél, Kecskemét alpolgármestere, a Kereszténydemokrata Néppárt Bács-Kiskun megyei elnöke

A kommunista diktatúrák áldozatainak emléknapját az Országgyűlés 2000 nyarán elfogadott határozata rendelte el. Ez a 18. alkalom, hogy sor kerül a megemlékezésre. Figyelmeztetőként és emlékeztetőként a korszak történéseire, valamint a tanulságok levonására. A kecskeméti megemlékezést idén is a Kereszténydemokrata Néppárt kecskeméti szervezete rendezte.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!