Képzési információs és élményközpont nyílt Miskolcon

 Az országban elsőként Miskolcon nyílt képzési információs és élményközpont, a belvárosban lévő Szakképzési Centrumban, a létesítményt csütörtökön adták át.

Schanda Tamás Miskolcon

Az átadáson Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti stratégiai államtitkára azt mondta, a kormány azt a célt tűzte ki, hogy visszaadja a szakképzés becsületét, és újra rangot adjon a szakmáknak. Ez a miskolci központ is azt jelenti, hogy ezen az úton jól haladunk - tette hozzá.

Molnár Péter Miskolcon

A miniszterhelyettes szerint a fiatalok, és a tanulni akaró felnőttek itt megtalálják számításaikat. A központ stabil egzisztenciát és biztos jövőt kínál mindazoknak, akik felkeresik.

Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti és stratégiai államtitkára, a KDNP alelnöke (jobbra) és Molnár Péter, a Miskolci Szakképzési Centrum főigazgatója, a KDNP miskolci elnöke (balra) robotautókat irányítanak a Képzési Információs és Élményközpont átadásán a Miskolci Szakképzési Centrumban 2021. november 18-án. Az országban elsőként Miskolcon nyílt ilyen létesítmény (Fotók: MTI / Vajda János)

A létesítmény szervezett formában várja a pályaválasztás előtt állókat, akik megismerkedhetnek az új szakképzési rendszer nyújtotta lehetőségekkel, és játékos önismereti tesztekkel segítséget kaphatnak ahhoz, hogy érdeklődésük és képességeik alapján mely szakmai ágazatok állnak leginkább közel hozzájuk.