Keresztek örökbefogadására indít országos kezdeményezést a KDNP

Fogadj örökbe egy keresztet! címmel országos kezdeményezést indít a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) a települések közterületein, utak mentén álló keresztek megmentésére, felújítására és állaguk megóvására.

Latorcai Csaba, a párt ügyvezető főtitkára, a Miniszterelnökség területfejlesztésért felelős parlamenti államtitkára egy nemrég megújított bajai kereszt újraszentelésén azt mondta: a keresztek nem csupán vallási jelképek.

Latorcai Csaba Baján

A keresztek annak a kétezer éves európai és magyar kultúrának a jelképei, amelynek köszönhetően a magyarság is otthonra talált, megmaradt és reményeink szerint tovább gazdagodik itt, a Kárpát-medencében – közölte, hozzáfűzve: a keresztek erkölcsi, kulturális és fizikai értelemben is igazodási pontok is.

Latorcai Csaba Baján

A Bajáról indult kezdeményezést a KDNP felkarolta, és országos akcióvá kívánja tenni. Ezzel arra akarja felhívni a figyelmet, hogy

miközben Európa nyugati felén éppen eltávolítják a kereszteket a különböző közösségi helyekről, mi, magyarok közösen, összefogással megőrizzük az örökségünket

– fogalmazott.

A keresztek felkiáltójelként azt üzenik: hogy őrizzük kereszténységünket, páratlan kultúránkat, „mert csak ez jelent valódi igazodási, tájékozódási lehetőséget a 21. században” - mondta az államtitkár.

Latorcai Csaba közölte: a KDNP tagszervezetei 44 kereszt megújítását vállalták 2023 végéig.

Bajai KDNP: Fogadj örökbe egy keresztet!

Az érdeklődő civilek, intézmények, vállalkozások a fogadjorokbeegykeresztet [kukac] kdnp [pont] hu e-mail címen jelezhetik, hol, melyik kereszt felújítását tervezik - közölte.

Fogadj örökbe egy keresztet - Baján hirdette meg prpgramját a KDNP

Zsigó Róbert, a térség fideszes országgyűlési képviselője reményét fejezte ki, hogy az országos kezdeményezés figyelmeztetni fogja a ma emberét a keresztény értékekhez való visszafordulásra, az azokra való támaszkodásra.

Fogadj örökbe egy keresztet - Baján hirdette meg prpgramját a KDNP