Kitüntetést adott át Semjén Zsolt a magyar sport külhoni támogatójának

A Magyar Érdemrend Tisztikeresztje kitüntetést nyújtotta át Ion Tiriacnak Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes május 6-án az Országházban.

Tiriac kitöntetése az OrszágházbanIon Tiriac a Szent Koronát is megtekintette a parlamentben (KDNP Fotó: Váli Miklós)

A köztársasági elnök által adományozott magas rangú elismerést  a magyar tenisz sportért és az utánpótlás-nevelés fejlesztéséért, valamint Magyarország jó hírnevének öregbítéséért tett erőfeszítéseinek elismeréseként vehette át brassói születésű – idén 80 esztendős – Ion Tiriac, aki a magyar nyelvet gyerekként tanulta meg és mind a mai napig hibátlanul őrzi.

Ion TiriacIon Tiriac (balra) kitüntetési ünnepségén a parlamentben (KDNP Fotó: Váli Miklós)

A neves üzletember és sportszervező személyében Magyarország nagy barátját tisztelhetjük, aki fiatal kora óta gyakran látogatja hazánkat és  jó hírünket viszi a nagyvilágban. Óriási lehetőséget lát abban, hogy Magyarország sport nagyhatalom lehet és ebben ő is aktívan részt kíván venni.

Ion TiriacSemjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a KDNP elnöke adta át a Magyar Köztársaság Tisztikeresztjét Ion Tiriacnak kedden az Országházban (KDNP Fotó: Váli Miklós)

A kitüntetett felívelő sportpályafutását jégkorongozóként kezdte, a román nemzeti válogatott tagjaként világbajnokságokon és az innsbrucki olimpián vett részt 1964-ben.

Ion Tiriac kitüntetéseSemjén Zsolt miniszterelnök-helyettes magyar állami kitüntetése alkalmából méltatta Ion Tiriac érdemeit, köztük a Magyarország érdekében tett erőfeszítéseit kedden az Országházban (KDNP Fotó: Váli Miklós)

Ezzel párhuzamosan teniszezőként több mint 40 címet nyert, többek között a Roland Garrost 1970-ben párosban.

Ion TiriacIon Tiriac kitüntetési ünnepségén kedden a parlamentben (KDNP Fotó: Váli Miklós)

Profi pályafutását követően is aktív maradt, sportmenedzserként olyan sportolókat nevelt és támogatott, mint Boris Becker és Goran Ivanisevic.

Ion TiriacIon Tiriac kitüntetési ünnepségén kedden a parlamentben (KDNP Fotó: Váli Miklós)

Szervezője, tanácsadója és támogatója volt több magas színvonalú nemzetközi teniszbajnokságnak.

Ion Tiriac és Semjén ZsoltIon Tiriac román sportoló, sportszervező (balra) és Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a KDNP elnöke a kitüntetési ünnepségen kedden az Országházban (KDNP Fotó: Váli Miklós)

Ion Tiriac pályafutása során nagy hangsúlyt fektetett a gyerekek sportra és a sport által való nevelésére.

Ion Tiriac kitüntetése

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!