A kormány célja, hogy a lehető legtöbb ember életét mentse meg

A KDNP nevében Szászfalvi László frakcióvezető-helyettes szólalt fel hétfőn napirend előtt az Országgyűlésben.

Szászfalvi László, a KDNP frakcióvezető-helyettese hétfőn napirend előtt az Országgyűlésben emlékeztetett a kormánynak a koronavírus-járvány megfékezése érdekében az első és a második hullámban hozott egészségügyet érintő intézkedéseire, hozzátéve, hogy a kabinet a gazdaság védelmében is gyors és a konkrét lépéseket tett és nem megszorításokat alkalmazott – eltérően a baloldali  kormányok gyakorlatától.

Emellett – folytatta – a kormány a családokról sem feledkezett meg, hiszen újabb otthonteremtési programokat hirdetett meg.
A kereszténydemokrata politikus hangsúlyozta: védőoltás nélkül nem lehet leküzdeni a vírust, a Fidesz–KDNP-kormány célja pedig az, hogy lehető legtöbb ember életét mentse meg, és minél gyorsabban, minél biztonságosabb oltóanyagot tudjon beszerezni.

A járvány elleni védekezés és a vakcina nem lehet politikai kérdés – jelentette ki a képviselő, aki szerint azonban a baloldali pártok politikai és ideológiai gyűlöletháborút folytatnak a kormányoldal ellen.

Rétvári Bence (KDNP), az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára a kormány és baloldal járvány alatti cselekedeteit hasonlította össze válaszában. Szerinte amíg a kormány a járvány elleni védekezéssel foglalkozott, addig a baloldal csak a hatalom megragadásának eszközét látta a koronavírus járványban is.  

Míg a kormány az orvosok bérét megduplázta, és 1000 milliárd forintnál is többet költött a vírus elleni védekezésre, addig egyes baloldali polgármesterek saját maguknak osztogattak prémiumot, a baloldal pedig kamuvideót és kamustatisztikákat gyártott, míg a kormány hitelmoratóriumot vezetett be, addig a baloldal bitcoint bányászott és cigit csempészett – tette hozzá.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!