A kormány százezreket segített ki a szegénységből

A 2010 óta létrejött 730 ezer új munkahely sokakat segített ki a szegénységből – jelentette ki Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kereszténydemokrata parlamenti államtitkára az ECHO TV Napi aktuális című műsorában kedden. A parlamentben rendszeresen hangoztatja az ellenzék, hogy terjed a szegénység – mondta az államtitkár, pedig a KSH adatai alapján hazánkban 2012 óta 375 ezerrel csökkent a mélyszegénységben élők száma, ami 1,4 százalékot jelent.

Rétvári BenceRétvári Bence, az EMMI miniszterhelyettese, a KDNP alelnöke

Ez az arány jobb, mint az uniós átlag, mely az utolsó mérések alapján 1,7 százalék volt, így ezek az adatok egyenesen Brüsszelből cáfolják az ellenzék állításait – hangsúlyozta Rétvári Bence. Hozzátette: a legfrissebb adatok azt támasztják alá, hogy az emberek élete kiszámíthatóbbá és biztonságosabbá vált 2010 óta.

Rétvári Bence kiemelte: a régiós átlaghoz képes a legnagyobb növekedés a hirtelen kiadások fedezetében volt, ebben voltunk a legjobban lemaradva Szlovákiától, Csehországtól, Lengyelországtól – tette hozzá az államtitkár. A stabilitásnak, a csökkenő adóknak és a könnyebb munkavállalásnak köszönhető, hogy a családok jövőre vonatkozó kilátásaiban nagy, pozitív fordulat következett be – fűzte hozzá.

A nemzeti kormány a munkahelyteremtésre és a munka túladóztatásának a megszüntetésére épülő programja százezreket mentett ki a mélyszegénységből és a mindennapos anyagi nélkülözésből is – emelte ki Rétvári Bence.

A családtámogatások bővítése, az adók csökkentése és a munkahelyteremtés beigazolódott, és ez a jó szegénységellenes program. A baloldalnak a programja mindig a segélyezés, de a segélyezés nem tudott embereket százezer számra szegénységből kisegíteni – mondta Rétvári Bence.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!