A kormány támogatja a családokat

A kormány támogatja a családokat, adókedvezménnyel, otthonteremtési támogatással, bölcsődei fejlesztésekkel ösztönzi a családalapítást, gyermekvállalást – erről Hollik István (KDNP) országgyűlési képviselő beszélt Budapesten tartott sajtótájékoztatóján szombaton.

Hollik István kereszténydemokrata országgyűlési képviselő

 

Családi adókedvezményekben a kisgyermekes családok 95 százaléka részesül, összesen több mint egymillió, ennek köszönhetően 2011 óta 1900 milliárd forint maradt a magyar családoknál, 255 ezer családnak pedig egyáltalán nem kell személyi jövedelemadót fizetnie – mondta a kormánypárti politikus.

A családi otthonteremtési támogatásban 2016 óta 66 ezer család részesült összesen 184 milliárd forint értékben. A bölcsődei férőhelyek száma pedig az elmúlt hét évben 30 százalékkal nőtt, erre 116 milliárdot költött a kormány – ismertette Hollik István.

Az V. kerületi önkormányzat is mindent megtesz, hogy segítse a családokat: az itt élő 25 év alatti tanulók ingyenes bérlettel vehetik igénybe a tömegközlekedést és minden Belvárosban születő csecsemő 170 ezer forintos babakötvényt kap – fűzte hozzá az áprilisi országgyűlési választáson az V. kerületben egyéni képviselőjelöltként induló KDNP-s politikus.

Hollik István a kerületben lévő Olimpia park és játszótér előtt tartott sajtótájékoztatón azt kérte a belvárosi önkormányzattól, hogy a kerület megújuló játszótereire tegyenek úgynevezett baba-mama padokat, hogy kulturáltabb körülmények között tehessék tisztába kicsinyeiket az édesanyák.

A kormánypárti politikus megköszönte a Fiatal Családosok Klubjának (Ficsak), hogy támogatja a családokat. Ez egybevág a Fidesz politikájával, amelynek célja, hogy a demográfiai kihívásokat belső erőforrásokból oldja meg – tette hozzá.

Király Nóra, a Ficsak alapítója a sajtótájékoztatón kiemelte, milyen fontos példát mutatni a fiataloknak, bíztatni őket a családalapításra, gyermekvállalásra.

A KSH adatai szerint e téren kiemelkedő eredmények születtek: Magyarországon az ezer lakosra jutó házasságok aránya a 2013. évi 3,6 százalékról 2016-ra 5,3 százalékra emelkedett – fűzte hozzá.

Király Nóra és Hollik István a sajtótájékoztatón átadta a házasság hetének lezárásaként a Mi esküvőnk elnevezésű játék nyereményeit két kisgyermekes családnak. Egyikük egy 15 személyes ünnepi vacsorára szóló utalványt, a másik gyémántgyűrűt vehetett át. A játék résztvevőinek feladata az volt, hogy minél több esküvői fényképet, történetet osszanak meg a közösségi médiában.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!