A kormányzati teljesítmény hisztérikus kirohanásokkal áll szemben

A KDNP frakcióvezetője szerint „már dúl a kampány”: a kormányzati oldalon teljesítményről, nagy feladatokról és megoldásokról van szó, az ellenzéki oldalon viszont csak „hisztérikus kirohanások” láthatók.

„Egy ország kormányzásához kevés a teátrális szöveg és a hisztérikus kirohanás.”

Harrach Péter, a Kereszténydemokrata Néppárt alelnöke, országgyűlési képviselőcsoportjának vezetője

Imponáló kormányzati sikerek

A gondola.hu portálon kedden megjelent interjújában Harrach Péter kiemelte: a kormányoldal a század nagy feladatát célozta meg az Európát elárasztó migránsáradat elleni védekezéssel; a kormányzat üzenetei a népesedési probléma nemzeti megoldását jelentő családtámogatásról szólnak, illetve „a valóban imponáló kormányzati sikerekről”. Az ellenzéki kampány ezzel szemben egy mondatban foglalható össze: „Orbánt le kell váltani” – jegyezte meg a kereszténydemokrata politikus, kifejtve: „a szándék valódi oka nyilvánvaló: a különböző ideológiai és szociológiai talajon kivirágzott politikai szervezetek – ide értve a civilnek álcázottakat is – hatalomra törnek”. Erre azonban – tette hozzá – „semmi esélyük, amíg a sikeres miniszterelnök a helyén van”. „Egy ország kormányzásához kevés a teátrális szöveg és a hisztérikus kirohanás” – mondta Harrach Péter.

A kormánypárti politikust kérdezték arról, hogy ha az ellenzék valamennyi pártja összefogna Orbán Viktor leváltásáért, és közös, „pártok felett álló” miniszterelnök-jelölttel állnának elő, az nem jelentene-e veszélyt a jelenlegi kormányzás folytatására. Erre válaszolva Harrach Péter azt kérdezte: „Ki más lenne képes az elmúlt évek teljesítményére és a jövő kihívásainak is megfelelni?”

Önvédelem a migránsáradattal szemben

Harrach Péter leszögezte: a kormány képes az illegális migránsáradattal szembeni önvédelemre. „Nemcsak feltartóztatja azt, de ellenáll a nyugat migránsexportjának is.” Megjegyezte, különbséget tesznek valódi üldözött és gazdasági bevándorló között. A karitatív szervezeteknek nyújtott célzott támogatással közvetve segítik az embercsempészek áldozatait, a közel-keleti üldözött keresztény közösségeket pedig szülőföldjükön életfeltételeik megteremtésében támogatja – tette hozzá.

A kormányképességgel kapcsolatban azt mondta, már az első Orbán-kormány „korszakváltást hozott”: a miniszterelnöknek sikerült megteremtenie a keresztény, polgári és nemzeti eszmeiség összhangját, vagyis a jobboldal egységét. Hozzátette: 2010-ben az ország csőd közeli állapotban volt. Az új kormány rendbe tette a költségvetést, „megszabadult az IMF gyámkodásától”, segítséget nyújtott az eladósodott családoknak, ha kellett, a pénzintézetekkel szemben. Megalkották az új alaptörvényt, amely rögzíti „nemzeti létünk kereteit és értékeit”, többek között az élet, a házasság és család védelmét –hangsúlyozta Harrach Péter, aki a szociális intézkedések közül kiemelte a gyermekek érdekében tett lépéseket, mint például az ingyenes étkezés és ingyenes tankönyvellátás jelentős bővítését.

Csökkenő rezsiköltségek, emelkedő bérek

„A kormány patrióta gazdaságpolitikát hirdetett, amelynek kedvezményezettjei nem a nemzetközi, hanem elsősorban a magyar cégek lettek. Ez látványosan a közüzemi szolgáltatók esetében valósult meg, aminek következtében jelentősen csökkentek a háztartások energiaköltségei” – hívta fel a figyelmet, hozzátéve: „a sikeres gazdaságpolitika lehetővé tette a foglalkoztatás bővülését”. Jelentősen emelkedtek a bérek, ami nemcsak a középosztály, de – a minimálbér emelésével – a kisjövedelműek helyzetét is javította – jelezte a KDNP frakcióvezetője.

A teljes interjú ide kattintva érhető el.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!