Közel 300 milliós fejlesztést kapott Bóly

Átadták a forgalomnak a bólyi ipari parkba vezető, 295 millió forintos beruházással elkészült, mintegy két kilométer hosszú elkerülőutat – közölte a Baranya Megyei Önkormányzat.

A közlemény kiemelte, hogy az útépítés az ipari park fejlesztésére a Terület- és településfejlesztési operatív programból (Top) elnyert 800 millió forintos költségvetésű projekt része. Az út közvetlenül csatlakozik a bólyi elkerülőúthoz, az M60-as autópálya le- és felhajtójához. Közölték, a pályázat következő elemeként egy új üzemcsarnokot építenek, amelyet az önkormányzat tervei szerint bérbe adnak.

a Hargitai János, a KDNP ügyvezető alelnöke, a térség kereszténydemokrata országgyűlési képviselője

A jó megközelíthetőségnek is van szerepe abban, hogy újabb cég, egy csomagküldő szolgálat is beköltözik hamarosan az ipari parkba – fogalmazott a térség kereszténydemokrata országgyűlési képviselője, Hargitai János.

Nagy Csaba, a Baranya Megyei Önkormányzat közgyűlésének fideszes elnöke kifejtette: összesen 38 milliárd forintot költhetett, illetve költhet a megye a következő időszakban fejlesztésekre. A csaknem 58 hektár nagyságú bólyi ipari parkban mintegy 30 vállalkozás működik, és 980 embernek biztosít munkahelyet.