A közös gondolkodásnak most kiemelt jelentősége van – Hollik István a Tranzitról

Amíg a baloldalon torzsalkodást látunk, addig mi a Tranzit megszervezésével is teszünk azért, hogy Magyarország megtalálja a legjobb nemzeti válaszokat az előttünk álló kihívásokra – mondta a Mandinernek Hollik István, a rendezvény egyik szervezője, a Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója, aki maga is vitázik majd Jámbor Andrással, a Párbeszéd országgyűlési képviselőjével. Interjúnk.

Miniszterek és államtitkárok is leülnek majd vitázni ellenzéki politikusokkal az idei Tranzit Közéleti Évadnyitó és Gondolatexpón, amelyet Tihanyban rendeznek meg augusztus 25. és 28. között. Az esemény jelentőségéről kérdeztük Hollik Istvánt, a rendezvény egyik szervezőjét.

Melyek lesznek az idei fesztivál központi témái, és melyek lehetnek a legérdekesebb viták? 

Unalomig ismételt balos mantra, hogy Magyarországon nincs demokrácia. Ehhez képest a Tranziton immár sokadszorra fogunk leülni baloldali politikusokkal, hogy egy nyílt, őszinte és nyilvános vitát folytassunk le. Szerintem mindegyik disputa érdekes és hasznos lesz, hiszen az ott elhangzottak alapján

világossá fog válni, hogy a mai, rendkívül nehéz időkben ki milyen jövőt szán a magyar nemzeti közösségnek.

 

A világ és Magyarország is nagyon komoly kihívások előtt áll. Ezeket figyelembe véve mit gondol, mi lehet majd a Tranzit fő üzenete? 

Az, hogy ha összefogunk, akkor ebből a nehéz helyzetből – amibe nem a magunk hibájából kerültünk – is megtaláljuk a kiutat. Ugyanis azért hoztuk létre a Tranzitot, hogy ez legyen a jobboldali, kereszténydemokrata közösség közös gondolkodásának egyik fő helyszíne.

A közös gondolkodásnak most, a válságok korában kiemelt jelentősége van.

 

Míg a baloldalon torzsalkodást látunk, addig mi a Tranzit megszervezésével is teszünk azért, hogy Magyarország megtalálja a legjobb nemzeti válaszokat az előttünk álló kihívásokra. 

Jelenleg kevés, bár talán egyre több olyan rendezvény van, ahol a bal- és jobboldal képviselőit le lehetne ültetni érdemi vitára. Melyek azok az aktuális kérdések, amelyekről ön leginkább meggyőzné az ellenzék képviselőit ezekben a vitákban?

Van parlamenti tapasztalatom arról, hogy mennyi esélyünk van a meggyőzésre. Ezért mi nem is erre koncentrálunk, hanem az álláspontok ütköztetésére. Aztán a tranzitosok és azok, akik online követhetik a vitákat, majd eldöntik, hogy őket mely érvek győzték meg. 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!