A laoszi nemzetgyűlés elnökével tárgyalt Semjén Zsolt

A délkelet-ázsiai ország parlamentjének elnökét fogadta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes az Országházban szerdán. Pany Yathotou asszony hivatalos magyarországi látogatásának kiemelt programjaként találkozott a miniszterelnök-helyettessel.

Semjén Zsolt laoszi delegációval tárgyalt

A laoszi politikus a megbeszélésen utalt arra, hogy a két országot immár 56 éves diplomáciai kapcsolat fűzi egymáshoz. Méltatta a gazdasági együttműködés eddigi eredményeit, kiemelve a kötött segély hitel intézményét, mellyel hazánk lehetőségeket teremtett Laosz számára számos fontos helyi projekt megvalósítására.

Semjén Zsolt laoszi delegációval tárgyalt

Megjegyezte, Magyarországot modellként értékelik és támogatják törekvéseit a regionális, illetve más nemzetközi fórumokon. Köszönetét fejezte ki, hogy a Laosz déli részén, Attapeu tartományban lévő vízerőmű gátjának 2018 júliusi átszakadása után, Magyarország víztisztító berendezéssel sietett a katasztrófasújtott területen élők megsegítésére.

Semjén Zsolt laoszi delegációval tárgyalt

Semjén Zsolt a megbeszélésen kiemelte Magyarország Kormányának Kelet Nyitás politikáját, mellyel új lehetőséget teremtett az ázsiai piacok elérésében, erősítve a gazdasági együttműködést a térség országaival, közöttük Laosszal is. Nagyra értékelte, hogy a Stipendium Hungaricum ösztöndíj program számos lehetőséget teremt a Laoszból érkező – a magyarországi felsőoktatási intézményekben tanuló - hallgatók szakmai előrelépésére, akik hazatérésük után hidat jelentenek a két ország kapcsolataiban. A miniszterelnök-helyettes hozzátette, arra törekszünk, hogy a program bővítésével, további lehetőségeket teremtsünk a felsőfokú szaktudás megszerzésére.

Semjén Zsolt laoszi delegációval tárgyalt

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!