Latorcai Csaba: Az EP-választások tétje, hogy Európa visszatalál-e a kereszténységhez

Latorcai Csaba, a közigazgatási és területfejlesztési minisztérium parlamenti államtitkára, a KDNP ügyvezető alelnöke a Kereszténydemokrata Néppárt II. Giesswein Sándor Szakmai Napján csütörtökön az európai uniós választások tétjéről tartott előadást.

LatorcaiLatorcai Csaba emlékeztetett arra, hogy az Európai Unió alapítói is a keresztényténydemokráciára próbálták építeni a második világégést követően az európai együttműködést. Elmondása szerint azért hozták létre az uniót, hogy legyen olyan szervezet, amely biztosítja a békét, hogy ne legyen többé háború Európában. 

Ezzel szemben a mai Európai Unió élen jár a háborús uszításban”

– hangsúlyozta a kereszténydemokrata politikus, hozzátéve, jelenleg nagy az esély arra, hogy az EU ténylegesen katonákat küldjön Ukrajnába, amit nagyon veszélyes lehetőségnek nevezett.

Latorcai

A választások tétje, hogy vissza tudjuk-e téríteni Európát az eredeti kereszténydemokrata elvekhez, továbbá ahhoz a gyakorlathoz, hogy a békét szolgálja az Unió – fogalmazott Latorcai Csaba. Megemlítette: a mai európai baloldali többség mindkét alapértéket, a kereszténységet és a békét is elárulta.

Aki ma Magyarországon békét akar, az a Fidesz-KDNP-re szavazzon, aki mást, az bárki másra”

– tette hozzá a kereszténydemokrata politikus.

Az eseményről készült galériák IDE és IDE kattintva tekinthetők meg.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!