Latorcai Csaba: Ne csak múltja, jövője is legyen a magyarországi németségnek!

Fontos, hogy ne csak múltja, hanem jövője is legyen a magyarországi németségnek. Közös felelősség, hogy a következő generációk is ebben a kultúrában nőjenek  fel – hangoztatta Ajka város Német Nemzetiségi Önkormányzatának hagyományos sváb bálján Latorcai Csaba, a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium miniszterhelyettese, a KDNP ügyvezető alelnöke. Köszöntőjében arról beszélt, hogy a magyarországi németség jelenléte színesíti és erősíti kultúránkat.

Latorcai

Mint mondta, 

kulturális identitásunk határozza meg személyiségünk mélyét, azt, hogy mit gondolunk a világról."

Hangsúlyozta, a németség sok nehézségen ment át, mégis hűséggel ápolja kulturális, nemzetiségi kötődését. A kormány számára kiemelten fontosnak nevezte a magyarországi nemzetiségek, köztük a német nemzetiség létét, ezt mutatja, hogy többszörösére növelték a támogatásukat.

LatorcaiLatorcai Csaba arra hívta a németséget, hogy foglaljanak állást a vármegye jövőjéről, nyilvánítsanak véleményt, hogy hova fejlődjön tovább. Azt mondta:

a virágzó közösség biztos alapot jelent arra, hogy évszázadok múltán is éljen itt német nemzetiség."

Latorcai

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!