Latorcai Csaba: A polgármesterek feladata a helyi érdekek érvényesítése, ami nem könnyű munka, és ezt a javadalmazásuknak is tükröznie kell

Latorcai Csaba, a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára, a KDNP ügyvezető alelnöke kedden a parlamentben kiemelte: a polgármester személye mindig jelentős közbizalmat élvez, a település első számú helyi politikusává válik. Feladata a helyi érdekek érvényesítése, a helyi lehetőségek maximális kiaknázása.

Latorcai

Ez nem könnyű munka, sokszor nem is munka, hanem inkább hivatás – állapította meg az államtitkár, kiemelve:

ezt a javadalmazásuknak is tükröznie kell.”

Emlékeztetett: a törvény eddig az illetményeket fix összegben határozta meg. A KDNP-s törvényjavaslat szerint ezentúl a nemzetgazdasági átlagkereset alapján számítanák ki, és így biztosítanák, hogy az illetmények automatikusan emelkedjenek, igazodjanak a költségvetési intézményekben foglalkoztatottak bérének emelkedéséhez. A kormány azzal is egyetért, hogy az új illetmény már 2024. október 1-jétől illesse meg az érintetteket.

A törvényjavaslat maximálisan találkozik a kormány álláspontjával”

– közölte Latorcai Csaba.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!