Latorcai János kitüntetése

A Miskolci Egyetem Szenátusa 2012. június 30-i ünnepi ülésén az aranyoklevelek és rangos kitüntetések átadása mellett, a Gépészmérnöki és Informatikai Kar Tanácsa döntése alapján Latorcai János, az országgyűlés alelnöke – a Kar érdekében végzett sokoldalú tevékenységének elismeréseként – Professor Honoris Causae Facultatis Miskolcinensis kitüntetést vehetett át Prof. Dr. Patkó Gyulától, az Egyetem Rektorától és Prof. Dr. Illés Bélától, a Gépészmérnöki és Informatikai Kar Dékánjától.

A kitüntetés átadását követően Prof. Dr. Illés Béla laudációjában kiemelte Latorcai János több évtizedet átívelő egyetemi oktatói, valamint szakmai-irodalmi munkásságát, továbbá az ipar és az egyetem közötti kapcsolat megerősítésében vállalt szerepét. Az 1999-es alapítás óta eltelt 13 esztendő alatt ezt a legmagasabb szintű elismerést Latorcai János mellett mindösszesen huszonnyolcan érdemelték ki, többségükben a hazai és a külföldi tudományos élet nagyságai.

Az Országgyűlés kereszténydemokrata elnöke beszédében köszönetet mondott az Alma Maternak az életét megalapozó miskolci évekért és azért a szakmai segítségért, amit akár oktatóként, akár politikusként fordult az egyetemhez, minden alkalommal megkapott. Kiemelte, hogy az idén január elsejével hatályba lépett új felsőoktatási törvény szeptember elsejével számos kihívást támaszt a jövő értelmiségének képzésével kapcsolatosan. Hozzátette, kulcsfontosságú, hogy ezekre az egyetem megtalálja a megfelelő válaszokat, mert ahogy Szent-Györgyi Albert oly kiválóan megfogalmazta: „Olyan lesz a jövő, mint a ma iskolája.”

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!