Lengyel parlamenti küldöttséget fogadott Semjén Zsolt

A Szejm külföldön élő lengyelekkel való kapcsolattartás bizottságának küldöttségét fogadta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a KDNP elnöke és Soltész Miklós egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár, a KDNP alelnöke szerdán az Országházban.

Anna Schmidt-Rodziewicz, a lengyel parlamenti bizottság elnöke és Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a KDNP elnöke (Fotó: Váli Miklós)

A lengyel parlamenti bizottság elnöke, Anna Schmidt-Rodziewicz köszönetet mondott Magyarország Kormányának a Lengyelország melletti folyamatos kiállásért és megköszönte a hazánkban élő lengyel nemzetiség támogatását, amiből tapasztalat szerint is fontos programok és beruházások valósultak meg. Fontos és egyedülálló lépésnek nevezte, hogy a lengyel nemzetiség a parlamenti szószólója révén észt vehet a Magyar Országgyűlés munkájában.

Soltész Miklós egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár, a KDNP alelnöke (b1), Anna Schmidt-Rodziewicz, a lengyel parlamenti bizottság elnöke (b2) és Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a KDNP elnöke (j2) (Fotó: Váli Miklós)

A küldöttség érdeklődött a magyar nemzetpolitika iránt is, különösen is a határon túli és diaszpóra magyarsággal való kapcsolattartás formái és  az identitás megőrzését és a nyelvhasználatot célzó jó gyakorlatok iránt.

A Szejm külföldön élő lengyelekkel való kapcsolattartás bizottságának küldöttsége (Fotó: Váli Miklós)

Semjén Zsolt elmondta, hogy az elmúlt években háromszorosára emelkedett a nemzetiségek támogatása, valamint beszámolt a szószólói rendszer hatékony működéséről, példaként említve a megbeszélésen is jelen lévő Csúcs Lászlóné lengyel szószóló aktív szerepvállalását és fontos munkáját.

Soltész Miklós egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár, a KDNP alelnöke (b1), Anna Schmidt-Rodziewicz, a lengyel parlamenti bizottság elnöke (b2) és Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a KDNP elnöke (j2) (Fotó: Váli Miklós)

A miniszterelnök-helyettes beszámolt a honosítási folyamatokról, valamint a Nemzeti Regiszter működéséről és a határon túl élő, valamint a diaszpóra magyarsággal történő kapcsolattartás és a feléjük irányuló kormányzati támogatás formáiról és tapasztalatairól.

A Szejm külföldön élő lengyelekkel való kapcsolattartás bizottságának küldöttségét fogadta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a KDNP elnöke és Soltész Miklós egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár, a KDNP alelnöke szerdán az Országházban. (Fotó: Váli Miklós)

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!