Magasabb fokozatba kapcsolt az illegális hulladéklerakók megszüntetése

Magasabb fokozatba kapcsolt az illegális hulladéklerakók megszüntetése, elindult egy úgynevezett hulladékradar alkalmazása –  mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára pénteken a Pest megyei Csörögön.

Rétvári Bence a Csörög és Sződliget közigazgatási határában található illegális szemétlerakó felszámolásáról tartott sajtótájékoztatón közölte: az alkalmazás segítségével aki illegális hulladéklerakót lát, az le tudja fotózni és a felvételt be tudja küldeni.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára, a KDNP alelnöke (Fotó: MTI / Máthé Zoltán)

Egy támogatási program is indult többmilliárdos kerettel, amelyre lehet pályázni a Tisztítsuk meg) Magyarországot! projekt keretében, hogy önkormányzatok és civil szervezetek a saját településük külterületéről, környezetéből elszállíthassák a hulladékot – tette hozzá az MTI-hez eljuttatott hangfelvétel tanúsága szerint az államtitkár, a térség KDNP-s országgyűlési képviselője.

A folyamat következő lépcsője, amikor a helyi önkormányzat és a helyi vállalkozók fognak össze környezetük megtisztításáért – jelezte.

Rétvári Bence hangsúlyozta: elfogadhatatlan az erdőszélen, réten eldobált autógumi, hűtőszekrény, háztartási hulladék. „Egy rendezett ország, amelyik ad magára, ezt nem engedheti meg” – hangoztatta.

Kiemelte, a cél a szemléletformálás, hogy a következő generációk ne szokjanak hozzá, ne tekintsék természetesnek ezeket az állapotokat. Továbbá ennek a hulladéknak az összegyűjtése azért is fontos, mert terheli, szennyezi a környezetet – mondta az államtitkár.

juhász HajnalkaJuhász Hajnalka, a KDNP országgyűlési képviselője sajtótájékoztatót tart a Csörög és Sződliget közigazgatási határában található illegális szemétlerakó felszámolásáról a két Pest megyei település határában 2021. október 8-án. A szemétlerakó felszámolásával a szervezők célja, hogy minél többek figyelmét felhívják a környezetvédelem fontosságára és követendő példát mutassanak a többi településnek (Fotó: MTI/  Máthé Zoltán)

Hozzátette, a természetvédelem első lépése a saját környezetünk megtisztítása az illegális hulladéklerakóktól. Emellett kamerarendszerek is kiépülnek a további illegális hulladéklerakás megelőzésére.

Azért indította el a kormány ezt a többmilliárdos programot, hogy minden magyar település környezete sokkal tisztább legyen – közölte Rétvári Bence.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!