A magyar embereknek joguk van tudni, mely civil szervezeteket és kik pénzelnek külföldről (FRISSÍTVE!)

A magyar embereknek joga van tudni, hogy mely civil szervezeteket és kik pénzelnek külföldről – mondta Hollik István, a KDNP országgyűlési képviselője, a Fidesz kommunikációs igazgatója pénteki online tájékoztatóján. Hangsúlyozta: ennek az alapelvnek érvényt is fognak szerezni az Európai Bíróság ítéletének figyelembe vétele mellett.

Hollik István azt mondta, úgy tűnik, újabb csata előtt állnak. A nagyobbik kormánypárt kommunikációs igazgatója kijelentette: a Soros-szervezetek lobbijának köszönhetően az Európai Bíróság előző nap kimondta, nem tetszik nekik a 2017-es törvény, amelyet azért alkottak meg, hogy átláthatóvá tegyék Magyarországon a külföldről finanszírozott és itthon működő civil szervezetek pénzügyeit.

Az ítéleten természetesen nem csodálkoznak – mondta Hollik István, hozzátéve: a Soros-hálózat és a baloldal a kezdetektől erős lobbizást folytatott a törvény ellen.

Ők ezek szerint nem akarják, hogy kiderüljön a külföldről finanszírozott civil szervezetekről, mennyi pénzt kapnak és kitől, vagyis milyen érdekeket is szolgálnak

– fűzte hozzá.

A politikus rámutatott: úgy gondolják, a Soros-szervezetek és a Soros-hálózat átláthatóságára minden korábbinál nagyobb szükség van, és ebben csak megerősítették őket az elmúlt időszak eseményei, Magyarországon, Európában és a tengerentúlon.

Azt láthatják, hogy Soros György dollármilliárdokat mozgat meg azért, hogy az általa pénzelt szervezetek segítségével keresztülvigye a Soros-tervet, betelepítse a migránsokat, pénzügyi függőségbe taszítson országokat, és eltávolítsa azokat a nemzeti kormányokat, amelyek tervének útjában állnak

– fejtette ki.

Hollik István azt mondta: a külföldről finanszírozott szervezetek folyamatosan nyomást gyakorolnak a nemzeti kormányokra, a bevándorlás- és gazdaságpolitikára, és rendszeresen beavatkoznak a választásokba. Így sértve a nemzeti szuverenitást, amit láthattak a 2018-as választások alkalmával is.

A kommunikációs igazgató kiemelte: újabbnál újabb támadásokat indítanak Magyarország ellen, erre még a járványt és a gyöngyöspatai ügyet is felhasználták. „Mi viszont kitartunk amellett, hogy a magyar embereknek joga van tudni, hogy mely szervezeteket pénzelik külföldről, kitől kapják ezeket a pénzeket és ennek az alapelvnek érvényt fogunk szerezni az Európai Bíróság ítéletének figyelembe vétele mellett” – jelentette ki Hollik István.

Hollik István péntek este a Hír Tv-ben is kifejtette a kormányzó pártszövetség álláspontját. A járványügyi készültség lényege, hogy az operatív törzs működik, a tisztifőrovosnak megerősítették a hatáskörét, és folyamatosan monitorozzák a szakemberek mind a külföldi eseményeket, mind pedig a magyar megbetegedéseket. Mindezt annak érdekében teszik, hogyha jön a második a hullám, akkor minél hamarabb meg tudják hozni a legszükségesebb intézkedéseket – fogalmazott Holllik István a Hír TV Magyarország élőben című műsorában. A magyar függetlenség napja kapcsán hangsúlyozta, hogy a magyar szuveneritás nemzeti érdek.

Az első csatát megnyertük – mondta péntek reggeli rádióinterjújában Orbán Viktor miniszterelnök. Ugyanakkor Pekingben ismét felütötte a fertőzés a fejét. Szakértők szerint a második hullám megfékezéséhez elengedhetetlen, hogy mihamarabb észleljék az első újabb eseteket. „Ennek érdekében milyen protokollt alakított ki a kormány?” – tette fel a kérdést Földi-Kovács Andrea műsorvezető Hollik Istvánnak.

Ezt a célt szolgálja a járványügyi készültségnek a fenntartása, az erről szóló törvényt azonban ellenzék sajnálatosan nem szavazta meg – hangsúlyozta a Fidesz kommunikációs igazgatója, és emlékeztetett arra, hogy a kormány kivezette a rendkívüli jogrendet, ezzel a veszélyhelyzet megszűnt.

A kereszténydemokrata országgyűlési képviselő arról is beszélt: a járványügyi készültség lényege, hogy az operatív törzs működik, a tisztifőrovosnak megerősítették a hatáskörét, és folyamatosan monitorozzák a szakemberek mind a külföldi eseményeket, mind pedig a magyar megbetegedéseket. Mindezt annak érdekében teszik, hogy

ha jön a második a hullám, akkor minél hamarabb meg tudják hozni a legszükségesebb intézkedéseket

– hangzott el.

Az ellenzék azt kifogásolja, hogy a kormány nem él, hanem visszaél a rendkívüli helyzetekkel, és egy egészségügyi válsághelyzet idején rendeleti úton kormányozhatnak.

Ez a megjegyzés már a veszélyhelyzet kihirdetésekor is hazugság és felelőtlenség volt – jegyezte meg Hollik István, de most már eltelt három hónap, és ki lehet jelenteni, hogy a kormány ezzel a jogkörével nem élt vissza, sőt siker volt a járvány elleni védekezés első szakasza. Úgy látszik tehát, hogy az ellenzéknél beakadt ez a lemez. A kommunikációs igazgató ezt követően kiemelte, hogy a kormánytagok és a Fidesz-KDNP képviselői örültek a legjobban annak, hogy meg tudták szüntetni a veszélyhelyzetet.

Orbán Viktor péntek reggeli, Kossuth rádióban elhangzott interjúja kapcsán Hollik István kitért arra, hogy június 19. a magyar függetlenség napja, 29 évvel ezelőtt e napon vonult ki az utolsó szovjet katona az országból.

Mi pontosan tudjuk, hogy Magyarország szuveneritása mekkora érték, nem csupán önérték, mi nem csupán öncélból ragaszkodunk ehhez, hanem egyszerűen az a történelmi tapasztalatunk, hogy akkor egyre nagyobb teret kap a magyar munkaszeretet, a kreativitás, tehetség, találékonyság, és akkor Magyarország egyre jobban teljesít. Az elmúlt tíz évben ezt láthattuk, az elmúlt tíz év erre bizonyíték, hogy nő a magyar szuverenitás, egyre inkább inkább a magunk urai vagyunk. A függetlenség magyar nemzeti érdek – emelte ki Hollik István.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!