A Magyar Polgári Párt és a Székely Nemzeti Tanács vezetésével tárgyalt Semjén Zsolt és Harrach Péter

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a Magyar Polgári Párt és a Székely Nemzeti Tanács vezetésével találkozott és folytatott megbeszélést aktuális kérdésekről Székelyudvarhelyen

A Kereszténydemokrata Néppárt elnöke az MTI-nek elmondta, hogy látogatást tett a székelyudvarhelyi demokrácia központnál is, ahol az állampolgársági ügyeket intézik. Ezt megelőzően csütörtökön a székelyföldi magyar politikai helyzetet tekintette át Semjén Zsolt és Harrach Péter frakcióvezető az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) vezetőivel. A kisebbik kormánypárt frakciója zarándoklat keretében részt vesz a csíksomlyói búcsún.

Pünkösd megünneplésének kiemelkedő magyar eseménye a csíksomlyói búcsú, az összmagyarság legjelentősebb vallási és nemzeti ünnepségeinek egyike, amely a rendszerváltozás óta a világ magyarságának rendszeresen ismétlődő tömegrendezvénye is lett. A pünkösd előtti szombaton a csíksomlyói szentmisén és azt követő körmeneten arra emlékeznek, hogy János Zsigmond erdélyi fejedelem a székelyeket protestáns hitre akarta téríteni, de ez ellen a székelyek sikeresen összefogtak.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!