Magyarország három feltételt szab az uniós hitelfelvételhez

Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője hétfőn napirend előtti felszólalásában a parlamentben úgy fogalmazott: a koronavírus-járvány rendkívüli kihívás elé állította az uniós országokat, ezért az EU 750 milliárd eurós hitel felvételére készül. Ez a lépés még a következő generációk életére is kihat, ugyanis a pénzt 2028-2058 között kell törleszteni – emelte ki.

Simicskó IstvánSimicskó István, a Kereszténydemokrata Néppárt megválasztott frakcióvezetője (Fotó: MTI / Szigetváry Zsolt)

Magyarország szolidáris azokkal, akik rosszabbul kezelték a válságot és nagyobb bajban vannak – szögezte le. A magyar kormány azonban három feltételt szab a hitel – emlékeztetett a kereszténydemokrata képviselőcsoport vezetője. Az első feltétel, hogy a hitelcsomag szerkezete igazságos legyen, vagyis a szegényebbek ne kaphassanak kevesebbet, mint a gazdagok. A második feltétel az, hogy a hiteleket csak a gazdaság újraindítására, munkahely-teremtésre lehessen költeni – közölte. Simicskó István hozzátette: nem szeretnék, ha olyan feltételekhez kötnék a hitelfolyósítást, amivel zsarolni próbálják Magyarországot, mint például azzal, hogy változtassa meg a bevándorlási politikáját.

Orbán Balázs, a Miniszterelnökség államtitkára azt válaszolta, hogy 2008-ban a gazdasági válság, 2015-ben a migrációs krízis, míg idén a koronavírus-járvány sújtotta az EU-t. Az unió vezetése egyik válságot sem tudta hatékonyan kezelni, ezért azok hatásai összeadódtak – tette hozzá. Magyarország azonban jobban teljesít, mint ez EU egésze - szögezte le a politikus. Európát a válságos időkből csak a szuverén nemzetek kölcsönös tiszteleten alapuló együttműködése vezetheti ki – mondta.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!