Magyarország keresztény gyökereinek tagadását célozza a Jobbik javaslata

Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) szerint a Jobbiknak a hegyi-karabahi konfliktusra emlékezve beterjesztett határozati javaslata újabb bizonyítéka annak, hogy az ellenzéki párt szemben áll a nyugati, keresztény gyökerű civilizációval. Stágel Bence, a szervezet elnöke és Azbej Tristan, a szervezet alelnöke által jegyzett közleményben megdöbbenésüknek adtak hangot azért, hogy a Jobbik éppen az örmény genocídium emléknapja előtt tartotta fontosnak, hogy „csupán az egyik fél áldozatairól emlékezzen meg a kilencvenes években zajlott polgárháborúban részt vevő felek közül”

Az IKSZ llásfoglalásában az Országgyűlés elé terjesztett jobbikos javaslatot olyan kommunikációs fogásnak nevezte, amelyben a Jobbik Magyarország nyugati, keresztény gyökereinek tagadására tesz kísérletet. Ezt az értelmezést alátámasztva úgy fogalmaztak, hogy megítélésük szerint „a háborúk és népirtások áldozatainak számát összehasonlítgatni embertelen és értelmetlen”, ezért nem lehet kicsinyíteni a hegyi-karabahi konfliktus „emberi veszteségeinek tragikus súlyát sem”.
    
A Stágel Bence, a szervezet elnöke és Azbej Tristan, a szervezet alelnöke által jegyzett közleményben azt írták, megdöbbenésüknek adnak hangot azért, hogy a Jobbik éppen az örmény genocídium emléknapja előtt tartotta fontosnak, hogy „csupán az egyik fél áldozatairól emlékezzen meg a kilencvenes években zajlott polgárháborúban részt vevő felek közül”, s mindezt úgy tették, hogy közben az I. világháború alatt lezajlott tragikus örmény népirtásról „látványosan megfeledkeztek”.
    
„A Jobbik a keresztény kultúrájú örmény nemzet ellen 1915 és 1917 között elkövetett, másfél millió áldozatot követelő támadást igyekszik eltussolni, és más, későbbi fegyveres konfliktusokkal összemosva jelentéktelennek feltüntetni” – írta állásfoglalásában a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) ifjúsági szervezete.
    
Kiemelték: fiatal kereszténydemokrataként meggyőződéssel vallják, hogy az emberi élet szent, függetlenül az egyén származásától vagy vallásától. Szilárd álláspontjuk, hogy a XX. század és a jelen keresztényüldözéseinek áldozatai megérdemlik a kegyeletteljes megemlékezést, és a XXI. század elején az emberiség nem hurcolhatja tovább egy eltitkolt népirtás súlyos terhét.     

„Ma is világossá kell tenni, hogy a magyarság az európai keresztény kultúra része, és ha kell, határozottan állást kell foglalnunk a világ bármely pontján a keresztényeket ért támadások ellen” – fejtették ki.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!