Magyarságunk megőrzése elsődleges kötelességünk

A magyaroknak az egyetemes emberiség iránti elsődleges kötelességük az, hogy magyarságukat megőrizzék, kimunkálják, felmutassák – mondta Semjén Zsolt Sárospatakon szombaton. A miniszterelnök-helyettes a zempléni város református templomában a nemzeti összetartozás napján tartott ökumenikus istentiszteleten úgy fogalmazott: magyarságunkat akkor tudjuk megőrizni, ha szembe tudunk nézni a történelmünkkel, és ebből le kell vonni a tanulságot.

Semjén Zsolt úgy fogalmazott: széttéphették Magyarországot a külső és belső ellenségek, de a magyar nemzet szellemi és spirituális egységét soha nem tudták, nem tudják széjjeltörni. A kereszténydemokrata politikus szerint a magyar nemzet egy háromlábú székhez hasonlítható, ennek egyik lába az anyaország, a másik lába az elszakított területeken élő magyarság, a harmadik pedig a világban szétszóródott magyarság, ha bármelyik láb széttörik, a szék is széttörik.
    
Beszédében azt is elmondta: a nemzeti összetartozás napja nemcsak a mai Magyarország határán túlra került magyarokról szól, hanem minden magyarról. A Trianon okozta sebről azt mondta Semjén Zsolt, hogy a kormány megkezdte a nemzetet közjogilag is egyesíteni az állampolgárság megadásával. A magyar nemzet megmaradásáról szólva úgy fogalmazott, hogy egyetlen magyar nemzet van, egyetlen magyar állampolgársággal, és ez a szavazati jogra is vonatkozik.
    
Bejelentette: szeptemberben elindul az a nemzeti regiszter, amellyel az interneten keresztül személy szerint minden magyart elérhető, azok is, akik már nem beszélik a nyelvet, de kötődésük van a nemzethez. Nem hagyunk elveszni egyetlen magyart sem, a mai nap üzenete az, hogy megharcolunk minden magyarért – hangsúlyozta a miniszterelnök-helyettes.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!