Megalakult az Országgyűlés

Megnyitotta Áder János köztársasági elnök az Országgyűlés alakuló ülését kedden 10 óra után néhány perccel.  

A Fidesz-KDNP frakciójának tagjai az Országház főlépcsőjén az Országgyűlés alakuló ülése előtt 2018. május 8-án. Elöl középen Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke, az országgyűlési választásokon győztes Fidesz-KDNP pártszövetség miniszterelnök-jelöltje. Az első sorban balról-jobbra: Süli János, Varga Mihály, Szijjártó Péter, Rogán Antal, Gulyás Gergely, Kocsis Máté, Orbán Viktor, Mátrai Márta, Kövér László, Semjén Zsolt, Harrach Péter, Jakab István, Hende Csaba és Nagy István. (MTI Fotó: Kovács Tamás)

A Fidesz-KDNP frakciójának tagjai az Országház főlépcsőjén az Országgyűlés alakuló ülése előtt 2018. május 8-án. Elöl középen Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke, az országgyűlési választásokon győztes Fidesz-KDNP pártszövetség miniszterelnök-jelöltje. Az első sorban balról-jobbra: Süli János, Varga Mihály, Szijjártó Péter, Rogán Antal, Gulyás Gergely, Kocsis Máté, Orbán Viktor, Mátrai Márta, Kövér László, Semjén Zsolt, Harrach Péter, Jakab István, Hende Csaba és Nagy István. (MTI Fotó: Koszticsák Szilárd)

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) frakciójának tagjai az Országház főlépcsőjén az Országgyűlés alakuló ülése előtt 2018. május 8-án. Első sor (balról jobbra): Süli János, Latorcai János, Semjén Zsolt, Juhász Hajnalka és Harrach Péter. Középső sor (b-j): Vejkey Imre, Soltész Miklós, Rétvári Bence, Földi László és Móring József Attila. Felső sor (b-j): Nacsa Lőrinc, Aradszki András, Seszták Miklós és Szászfalvi László. A KDNP-frakció tagja még Hargitai János és Simicskó István is. (MTI Fotó: Koszticsák Szilárd)

Az államfő köszöntötte az országgyűlési képviselőket és a 12 nemzetiségi szószólót, valamint bejelentette a megbízólevelek átvételét.

A képviselők a Himnuszt éneklik az Országgyűlés alakuló ülésének kezdetén 2018. május 8-án. (MTI Fotó: Kovács Tamás)

A jelenlévők ezután közösen elénekelték a Himnuszt.

Áder János korelnöknek kérte fel Turi-Kovács Bélát, akinek átadta az ülés vezetését.

Az Országházba fokozott biztonsági ellenőrzés mellett léphettek be a meghívottak és az újságírók.

A Kossuth Lajos teret rendőrök állják körbe. Az újonnan megválasztott képviselők az Országház főlépcsőjén mentek be az épületbe.

A 199 fős parlamentben a Fidesz-KDNP 133, a Jobbik 26, az MSZP-Párbeszéd 20, a Demokratikus Koalíció 9, az LMP 8, az Együtt 1 mandátumot szerzett, további 1 képviselő függetlenként dolgozik és ugyancsak 1 képviselője lesz a Magyarországi Németek Országos Önkormányzatának.

Tekintse meg az országgyűlés alakulóülésén készült fotógalériánkat ide kattintva!

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!