Megkülönböztetett figyelemmel követjük a Közel-Kelet eseményeit

Magyarország nagyra értékeli Jordániának az iszlám világ és a nyugati civilizáció között megegyezést kereső külpolitikáját, és a közel-keleti béketárgyalások előmozdításáért tett erőfeszítéseit – mondta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes az Interparlamentáris Unió jordán-magyar baráti tagozatának megalakulása előtt a Parlamentben kedden. A kormányfő kereszténydemokrata helyettese kiemelte: Magyarország megkülönböztetett figyelemmel követi a Közel-Kelet eseményeit, amelyben a jordán hasemita királyság fontos szerepet játszik különös tekintettel az uralkodó stabilizáció és a biztonság érdekében kifejtett munkájára.

Hozzátette: Jordánia évtizedek óta stratégiai szerepet játszik a Közel-Kelet politikai, biztonságpolitikai folyamataiban, a stabilitás, a mérsékelt politizálás és a kiszámíthatóság szigetének számít. A királyságot kétoldalú kapcsolataink és szövetségi rendszerünk szintjén stratégiai partnerének tekinti Magyarország – hangsúlyozta Semjén Zsolt, hozzátéve: gazdasági törekvéseink szempontjából Jordánia célország és hídfőállás.
    
Magyarország az unió soros elnökeként különösen nagyra értékeli, hogy Jordánia kiemelt jelentőséget tulajdonít az EU-tagállamaival való együttműködésnek – tette hozzá a miniszterelnök-helyettes. Kiemelte: nagyra értékelik, hogy Jordánia EU előrehaladott státuszát megkapta, és hozzáfűzte: különösen örülnek annak, hogy ebben Magyarország az unió soros elnökeként szerepet játszott. A miniszterelnök-helyettes kitért még a két ország közötti kulturális és tudományos együttműködésre, és kiemelte a jordán és a magyar hadsereg kiváló kapcsolatát.
    
Zaid Naffa jordán konzul a parlamenti képviselőkből álló tagozat megalakulását történelmi eseménynek nevezte. Hangsúlyozta: az elmúlt tíz évben erősödtek a két ország közötti gazdasági és kereskedelmi kapcsolatok. Tolmácsolva II.Abdullah király üdvözletét, rámutatott: Jordánia komoly stratégiai partnerként tekint Magyarországra és nagyra értékeli a kormány politikáját, amellyel a béketeremtést támogatja a Közel-Keleten. Felidézte, hogy a diplomáciai kapcsolatok 1964-ben kezdődtek. Mint mondta: a kapcsolatok barátiak, és az együttműködésre, a kölcsönös tiszteletre épülnek.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!