A megoldások helyett a zavarkeltésben érdekelt az ellenzék

A Kereszténydemokrata Néppárt alelnöke szerint mindegyik ellenzéki párt 2010-es választási programjában szerepelt a negyvenes éveikben járók kedvezményes nyugdíjlehetőségeinek felülvizsgálata. Rétvári Bence az MTI-nek azt mondta, hogy egy év alatt 180 fokot fordult az MSZP, az LMP és a Jobbik véleménye is a korai nyugdíjba vonulás kapcsán. Rétvári Bence úgy látta, az ellenzék pálfordulásából is jól látszik, hogy nem a súlyos és hosszú távú társadalmi problémák megoldásában érdekeltek. Sem az öregségi nyugdíjkifizetések biztonsága, sem a közrend javítása, sem a foglalkoztatás növelése nem olyan súlyú érdek, ami miatt túl tudnának lépni az aktuálpolitikai zavarkeltésen, a megtévesztő rémhírkeltésen – mutatott rá.

A kereszténydemokrata politikus felidézte, hogy az MSZP választási programja a 10. oldalon azt tartalmazta 2010-ben: „Százezrek menekültek nyugdíjba, sokan azóta is a feketepiac, az alkalmi munkák és a munkanélküliség körforgásában élnek. A magyar gazdaság legnehezebb feladata az ő visszavezetésük a munka világába. Külön programot akarunk az 50-es és a fölötti korosztály foglalkoztatására, újragondoljuk az idősebb kori munkavégzés lehetőségeit.”

A politikus közlése szerint az LMP egy éve azt írta a választási programjának 101. oldalán: „A bizonyos ágazatokhoz, foglalkozásokhoz kötődő, automatikusan járó korai nyugdíjba vonulás lehetőségét csökkenteni kell.”

A Jobbik választási programjának 34. oldala fogalmazott talán a legegyértelműbben: „az alaptalan vagy indokolatlan korengedményes és rokkantsági ellátásokat felülvizsgáljuk” – emlékeztetett.

Rétvári Bence szerint szintén hangsúlyos volt mindegyik párt programjában a közbiztonság javítása. Most mégis ellenzik, hogy a közrendvédelmi feladatok ellátásában tízezres nagyságrendben jelenjenek meg jól képzett volt fegyveres és rendvédelmi dolgozók.

A KDNP alelnöke azt mondta, felelőtlenül politizálnak azok a pártok, melyek számára csak egy alapelv létezik: a kormány politikájának ellenzése. Ennek érdekében most a saját maguk által leírt programjukkal ellentétes véleményt fogalmaznak meg. „Bízom benne, hogy magyarázatot adnak az ellenzéki pártok a véleményük ilyen gyors és radikális megváltoztatására. Ellenkező esetben önmagukat hiteltelenítik” – fogalmazott a kormánypárti politikus.

Rétvári Bence úgy látta, az ellenzék pálfordulásából is jól látszik, hogy nem a súlyos és hosszú távú társadalmi problémák megoldásában érdekeltek. Sem az öregségi nyugdíjkifizetések biztonsága, sem a közrend javítása, sem a foglalkoztatás növelése nem olyan súlyú érdek, ami miatt túl tudnának lépni az aktuálpolitikai zavarkeltésen, a megtévesztő rémhírkeltésen – mutatott rá.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!