Megújult ruszin görögkatolikus templomot adott át Soltész Miklós Irotán

Megújult ruszin görögkatolikus templomot adott át Soltész Miklós egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár, a KDNP alelnöke kedden a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei Irotán.

Soltész

Az államtitkár köszöntőjében úgy fogalmazott, hogy bár Irota kis falu, a kormány mégis odafigyel rá és lakóinak életére, küzdelmeire. Emiatt segítettek Demeter Zoltán országgyűlési képviselővel a templom felújításában, hiszen – mint mondta – a kicsi közösség azt magától nem tudta volna rendbe tenni, megszépíteni.

Soltész Miklós arról is beszélt, hogy Szent Bazil és Szent János életének idején a mai Törökország területén virágzott a kereszténység, azon mégis repedés keletkezett.

A legkisebb repedés is szörnyű károkat tud okozni egy közösségben, egy épületben, de a nemzetben és Európában is - jegyezte meg. Ha nem figyelünk oda a múlt üzenetére, akkor nagy bajt tudunk okozni Magyarországnak, Európának és jelen kereszténységünknek is"

– hangsúlyozta az államtitkár.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!