A megváltozott munkaképességűek is fontosak a társadalom számára

Autistákat és megváltozott munkaképességűeket foglalkoztat a Főkefe Nonprofit Kft. a Heves megyei Karácsondon abban a majorságban, amelyet a ferences rend működtetett eddig – jelentette be a szociális, ifjúsági és családügyekért felelős államtitkár hétfőn Karácsondon. Soltész Miklós aláírta azt az együttműködési megállapodást, amelynek értelmében a Magyarok Nagyasszonya Ferences Rendtartomány átadja a majorságot a társaságnak, amely 4100 embert, közöttük 3500 megváltozott munkaképességű és fogyatékkal élő munkavállalót foglalkoztat. A megváltozott munkaképességűek foglalkoztatásával az állam bizonyítja, hogy ezek az emberek is fontosak a társadalom számára – hangsúlyozta Soltész Miklós.

A Főkefe az idén további három helyszínen, Martfűn, Tomajmonostorán és Jászapátiban indít mezőgazdasági termelést a négy telepen több mint száz megváltozott munkaképességű ember foglalkoztatásával. Soltész Miklós emlékeztetett arra: a kormány fél évvel ezelőtt indította útjára a „Segítő vásárlás” elnevezésű akcióját. Ennek célja, hogy elősegítsék a mezőgazdasági termékek helybeni értékesítését, a közigazgatás, illetve az önkormányzatok, például a közétkeztetés céljára. Ezt szolgálta a közbeszerzési törvény megváltoztatása is, ami lehetővé teszi az önkormányzatok számára, hogy ne csak a nagy áruházláncoktól szerezhessék be az árut, hanem a helyben termelőktől is.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!