A mentőállomások fele már megújult, a mentőautók életkora felére csökkent

Az ECHO TV Napi aktuális című műsorának vendége hétfő este Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (EMMI) parlamenti államtitkára, a KDNP alelnöke volt. Kásler Miklós miniszteri kinevezése mellett szóba kerültek az elmúlt évek mentőszolgálatot érintő fejlesztései, az oktatás helyzete, valamint az ezzel kapcsolatban kiadott MTA-nyilatkozat. Változatlan célok, de jelentős forrásnövekedés mellett kezdi meg újabb kormányzati ciklusát az EMMI. A politikus szerint mind az oktatás, mind pedig az egészségügy többletforrásokkal gazdálkodhat a következő években.

Rétvári Bence ECHO TVRétvári Bence, az EMMI parlamenti államtitkára, a KDNP alelnöke az ECHO TV stúdiójában

Fontos cél az oktatás fejlesztése és a sportolási lehetőségek bővítése

Rétvári Bence elmondta: a kormány célkitűzései nem változtak, a külső határok megvédése mellett fontosnak tartják az oktatás fejlesztését valamint a sportolási lehetőségek bővítését, ezáltal a jobb életkörülmények megteremtését.

Ugyanazok a célok folytatódnak a következő Orbán-kormány időszakában is, ehhez nyílván elég sok új miniszter és államtitkár társul majd – mondta a kereszténydemokrata politikus.

Egészségügyi béremelés és kórházfejlesztés

Az államtitkár hozzátette: a 2010-es időszakhoz képest mára sokkal jobb helyzetben van az ország, a pedagógusok másfélszeres béremelése mellett az orvosok, ápolók bére is jelentősen nőtt. 
 
A kórházfejlesztésekről elmondta: amíg az előző időszakban még főként EU-s pénzekből hajtották végre a fejlesztéseket, a következőkben a költségeket  javarészt nemzeti forrásokból fogják fedezni., az idei egészségügyi költségvetés 546 milliárd forinttal magasabb  2010-hez képest.

Rétvári Bence szerint kétségtelenül előny, hogy Kásler Miklós kinevezésével egy sikeres egészségügyi vezető lesz az  Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetője. 
 
Az oktatáspolitikát bíráló MTA-nyilatkozatról elmondta, a Magyar Tudományos Akadémia eddig is tevékenyen részt vett a kerekasztal-beszélgetésen, illetve volt a beleszólása az oktatáspolitika alakulásába.

A teljes beszélgetés itt tekinthető meg:

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!