Mikor változtat az EU migrációs politikáján?

A KDNP képviselője interpellálta a KDNP-s miniszterhelyettest hétfőn a parlamentben...

Móring József Attila (KDNP) azt firtatta, mikor kíván változtatni végre az Európai Unió a migrációs politikáján. Értékelése szerint nő a migrációs nyomás Európa déli határainál, Magyarországra az idén már 230 ezren próbáltak bejutni, míg tavaly egész évben 120 ezren. A migránsok megjelenése veszélyt jelent Európa közbiztonságára, közegészségügyi helyzetére, ezért a határvédelem európai érdek - hangoztatta.

Kizártnak tartotta, hogy az összeurópai megoldást kereső, decemberi belügyminiszteri tanácskozáson megnyugtató megoldás szülessen. Az várható inkább, hogy a tagállamok nagyobb része ismét a kvóta felé fog fordulni - tette hozzá.

Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára szerint nemcsak hogy nem akar Brüsszel változtatni migrációs politikáján, hanem időről időre megerősíti azt. A baloldali frakciók a humanitárius vízumok kiadásának, a humanitárius folyosók kialakításának felgyorsítását, valamint a családegyesítések előnyben részesítését sürgetik - mondta.

Rétvári Bence

A kereszténydemokrata miniszterhelyettes közölte, Brüsszel mindig újabb és újabb javaslatokkal áll elő, amelyek lényege, az illegális migráció tervszerűvé tétele és az illegális migránsok Európán belüli szétosztása. Az államtitkár szerint nem ez Európa biztonságos jövője. Azt mondta, ha az EU nem követi a Magyarország által követett utat, vagyis nem zárja le külső határait, a belső határok fognak ismét felépülni.

A választ a képviselő elfogadta.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!